Denis Villeneuve wil snel aan de slag gaan met 'Dune 2'

Denis Villeneuve wil snel aan de slag gaan met 'Dune 2'

Maar dit kan enkel en alleen als het eerste deel een box-office succes is...

We hoeven niet meer lang te wachten op Denis Villeneuve's Dune, gebaseerd op het gelijknamige wereldberoemde boek van Frank Herbert. De regisseur liet al eerder weten maar wat graag een tweede deel of er zelfs een franchise van te maken, net zoals de boekenreeks. Hier laat hij zich nu opnieuw over uit.

Heel erg gek is dit niet. Villeneuve's Dune is alleen maar de eerste helft van het eerste boek, dus de regisseur wil eigenlijk sowieso nog een sequel maken. De eerste recensies zijn tot nu toe erg lovend, dus als de studio akkoord gaat, zal Villeneuve doorgaan.

Reactie
Zo zegt Villeneuve: ''Als het eerste deel genoeg enthousiasme opwekt voor een tweede deel, dat hopelijk dan 'het groene licht' krijgt, ben ik klaar om in 2022 ermee aan de slag te gaan. Ik wil er graag mee verder en het tweede deel zo snel mogelijk naar het grote scherm brengen''.

''Ik kan dit echter niet beloven. Voor de eerste film had ik sowieso veel tijd nodig om erachter te komen wat we gingen doen. Ik wil alles tot in de puntjes uitwerken en ik zou graag hetzelfde gevoel hebben als ik het tweede deel maak. De kwaliteit moet voorop staan, dat is mijn prioriteit. Als we dan iets langer moeten wachten op een sequel dan is dat maar zo''.

Toekomst
De vraag is natuurlijk of er een tweede deel komt. Villeneuve wist ook hoge ogen te gooien met zijn sciencefiction-topper Blade Runner 2049, maar helaas wist de film niet te overtuigen aan de box office.

De Villeneuve-fans vrezen dat hetzelfde gaat gebeuren met Dune, voornamelijk omdat Warner Bros. de beslissing heeft genomen de film tegelijkertijd in de bioscopen als zowel op HBO Max uit te brengen, waardoor Dune op een financieel vlak misschien wel eens zou kunnen gaan teleurstellen...

NieuwsFilm

meest populair