'Army of Thieves' wordt echt volledig anders dan Netflix-hit 'Army of the Dead'

'Army of Thieves' wordt echt volledig anders dan Netflix-hit 'Army of the Dead'

De spin-off van Army of the Dead doet het heel anders.

Met Army of the Dead maakte Zack Snyder een behoorlijk geslaagde terugkeer naar het zombiegenre. En dat blijkt meteen de start van een nieuwe franchise voor streamingdienst Netflix. De eerste spin-off die verschijnt is Army of Thieves en die blijkt sterk af te wijken van de eerste film.

Centraal in de prequel staat het personage Ludwig Dieter, die briljant werk verricht als kluizenkraker. Matthias Schweighöfer, die de film regisseerde en de hoofdrol van Ludwig speelt, laat weten wat je mag verwachten. Dat deed hij in een interview samen met actrice Nathalie Emmanuel.

Helemaal anders
"Ik heb het er constant over met Zack," begon Schweighöfer. "'Okay, wat kan anders zijn dan Army? Wat is hetzelfde?' Het is deel van het universum, maar een totaal andere film. Het is een avontuurlijke overvalsfilm."

Waarop Emmanuel de vinger legde op het verschil: "Er zitten niet echt zombies in. We zien dat het aan de hand is, maar dat is ergens anders. Wel is het relevant, vanwege het mogelijke gevaar voor de hele wereld."

Army of Thieves speelt zich zes jaar voor Army of the Dead af, en daarmee dus in de beginstadia van de zombie-uitbraak. We volgen Ludwig Dieter tijdens zijn eerste dagen als kluizenkraker, waarbij hij wordt ingehuurd door een mysterieuze vrouw die een overval wil plegen met behulp van een groep aspirant-dieven.

Het is niet het enige Army of the Dead-project. Er komt volgend jaar een animatieserie, Army of the Dead: Lost Vegas op Netflix en Zack Snyder werkt aan een vervolg. Maar voor die tijd krijgen we deze prequel, die vanaf 29 oktober te streamen is.

NieuwsFilm

meest populair