De box office van 'Shang-Chi' is bekend: het is veel beter dan je denkt

De box office van 'Shang-Chi' is bekend: het is veel beter dan je denkt

Marvel-film Shang-Chi leek te gaan floppen.

Het was even de vrees dat het helemaal niet goed zou komen met het openingsweekend van Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings aan de box office. Voorspeld werd dat de film rond de 60 miljoen dollar op zou brengen, maar het lijkt erop dat het totaal hoger ligt.

Shang-Chi draait enkel in de bioscoop en is dus niet tegelijk op streamingdienst Disney+ te zien. Enige tijd leek dat een foute gok te zijn en zou de film hooguit op 60 miljoen dollar uitkomen. Maar nu lijkt het wel goed te zitten, met een box office van 83,5 miljoen dollar.

De voorspellingen
Daarmee heeft de film in elk geval het beste Labor Day openingsweekend beleefd dat ooit plaatsvond in de Verenigde Staten. Heel goed nieuws dus voor fans van Marvel Studios, die gevreesd zullen hebben dat de film het niet zo heel goed gedaan heeft.

De grote vraag is uiteindelijk hoe Shang-Chi het op langere termijn gaat doen. Komt deze bijvoorbeeld volgende week goed voor de dag, of zakt de film net als zoveel voorgangers tijdens de coronacrisis meteen flink terug?

Daar zal het uiteindelijk vooral op aankomen en dan kan echt iets gezegd worden over de nieuwe film van Marvel Studios.

NieuwsFilm

meest populair