Waarom wilde Jason Reitman het risicovolle 'Ghostbusters Afterlife' regisseren?

Waarom wilde Jason Reitman het risicovolle 'Ghostbusters Afterlife' regisseren?

Waarom zou Ghostbusters Afterlife slagen?

Waarom maakt Jason Reitman nou eigenlijk Ghostbusters: Afterlife? De filmmakers probeert in de voetsporen van zijn vader, Ivan, te stappen en neemt een bepaald niet gemakkelijke taak op zich.

De meest recente film in de franchise was Ghostbusters uit 2016, een film die zich focustte op vrouwelijke Ghostbusters en nogal jammerlijk flopte. Maar niet getreurd, want met Reitman lijkt de franchise in goede handen. Hij moest deze film, Afterlife, ook bijna wel maken vertelt hij.

Het moest wel
"Gedurende eerste veertig jaar van mijn leven, werd mij één vraag meer gesteld dan welke dan ook. Het was niet wanneer ik zou trouwen of kinderen zou krijgen of hoe het gaat. Mensen vroegen mij: ga je een Ghostbusters-film maken? En uiteindelijk heb ik dat gedaan. De afgelopen drie jaar vragen mensen: 'Oh, wat is er veranderd, waarom?' En daar heb ik altijd hetzelfde antwoord op: Er was een verhaal dat ik moest vertellen."

Hij wilde bovendien de film voor zijn vader en voor zijn dochter maken.

"Ghostbusters is een van die weinige franchises die niet meer van de filmmakers is. In tegenstelling tot alle andere films die ik ooit gemaakt heb, behoort hij niet aan mij toe. Niet aan mijn vader. Technisch gezien is hij van Sony, maar in feite is hij van jullie allemaal. We wilden een film maken met een mysterie, eentje waar je mee kon lachen en een film waarbij je als je de zaal uit zou lopen, het themalied zou zingen. Een film waar je met je familie naartoe zou kunnen."

NieuwsFilm

meest populair