Marvel-film 'Shang-Chi' heeft helemaal niet zo'n hoog productiebudget

Marvel-film 'Shang-Chi' heeft helemaal niet zo'n hoog productiebudget

Marvel Studios gaf niet eens zo heel veel uit aan deze film.

Zelfs met last van de deltavariant van het coronavirus, weet Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings het prima te doen aan de box office. De film bracht zo'n 90 miljoen dollar op in de Verenigde Staten tijdens zijn openingsweekend.

En dankzij dat openingsweekend vestigde de release een volledig nieuw Labor Day-weekend record, dat nu driemaal zo hoog ligt als voorheen. Disney zal blij zijn, al is het nu de vraag hoe het met de totale verdienste zal zitten en of de release volgende week flink in blijkt te leveren. Los daarvan blijkt er niet eens zo heel veel nodig te zijn om van Shang-Chi een succes te maken.

Laag productiebudget
De Marvel-film blijkt maar 150 miljoen dollar gekost te hebben om te maken. Dat kan voornamelijk door de gigantische 50 miljoen dollar aan belastingvoordeel die Marvel Studios kreeg van de Australische overheid.

Daarmee zit de film qua budget wel heel laag. De eerste twee films rond Thor, en de eerste rond Captain America en de Hulk en Ant-Man zitten op dit niveau. Geen enkele andere Marvel-film had zo'n laag productiebudget.

De film doet het verder goed bij het publiek en bij critici. Op dit moment is hij Certified Fresh op Rotten Tomatoes, met een rating van 92 procent. Bovendien scoorde de film 98 procent bij het publiek met meer dan 5.000 recensies. En dus kijkt Marvel Studios al naar een mogelijk vervolg!

NieuwsFilm

meest populair