Benedict Cumberbatch onder vuur voor het spelen van een homoseksuele man in 'The Power of the Dog'

De regisseuse en de hoofdrolspelers laten van zich horen.

Recentelijk ging Benedict Cumberbatch's nieuwste film, The Power of the Dog, in première tijdens het filmfestival in Venetie. Daar werd de film sterk onthaald, maar er was ook wat kritiek op de acteur, aangezien hij een homoseksueel personage speelt. Hij reageert hier nu zelf op.

De laatste jaren komen hetero-acteurs meer en meer onder vuur te liggen wanneer de gaan voor LGBTQ-rollen. Zo kwam o.a. Viggo Mortensen nog niet zo lang geleden vaker in het nieuws i.v.m. zijn regiedebuut, Falling, waarin hij eveneens een homoseksuele man speelt. Hij beet toen nog van zich af en dat doet Cumberbatch nu ook.

Reactie
Zo zegt de geliefde acteur: ''Ik ben erg gevoelig voor representatie, diversiteit en inclusie''. Cumberbatch nam de rol dan ook niet zomaar aan en heeft er ook rekening mee gehouden, zeker na het spelen van Alan Turning in The Imatation Game.

''Ik heb er lang over nagedacht. Ergens heb ik wel het gevoel dat niet alles over onze seksualiteit gedeeld hoeft te worden in de hoop een rol te bemachtigen. Moeten we al onze privémomenten van onze seksuele geschiedenis uitleggen en openbaar maken? Ik denk het niet...''

Tegenspeler
Ook zijn collega, Kodi Smith-McPhee, voor wie Cumberbatch in de film onverwachte gevoelens voor ontwikkeld, zei het volgende: ''Er is is veel in het personage dat ik speel waarmee ik me kan identificeren. Ik mag dan wel hetero zijn, ik heb ook een heel 'vrouwelijke kant', aangezien ik zo ben opgevoed door mijn moeder en zus. Die kant probeerde ik naar boven te brengen''.

Jane Champion, de regisseuse van de film, stuurde haar twee hoofrolspelers zelfs naar een bootcamp. Hier zaten ze twee weken, om hun chemie naar voren te kunnen brengen terwijl ze hun karakter moesten behouden.

Tot slot zegt Cumberbatch: ''Natuurlijk hebben we allemaal veel met elkaar gepraat en we hebben besloten bepaalde dingen niet te laten zien, maar de kijkers 'het werk' te laten doen. Ik denk zelf vaak dat wanneer het non-verbaal is, en er een onderliggende boodschap is, het dan juist het beste werkt. Er zijn veel intenties en gedachten en je wil het publiek daarin laten geloven''.

NieuwsFilm

meest populair