Celebrity

Viggo Mortensen reageert op kritiek: "Of iemand homo is gaat niemand wat aan"

Zijn regiedebuut 'Falling' valt niet bij iedereen even goed in de smaak...

door FilmTotaal om 15:18 in Celebrity
Een maand geleden kwam Viggo Mortensen al onder vuur te liggen omdat hij een homoseksueel personage speelt in zijn regiedebuut Falling. De acteur beet toen al van zich af, maar aangezien er nog steeds commentaar is, laat hij nu opnieuw van zich horen.

Mortensen, o.a. bekend van The Lord of the Rings-trilogie, vindt de kritiek onterecht: ''Ik vind het eerlijk gezegd juist gezond en goed dat er over dergelijke onderwerpen wordt gepraat. Ik dacht niet dat sommige mensen er zo'n probleem van zouden maken''.

Privé
Zo werd hem ook gevraagd of Terry Chen, die zijn echtgenoot speelt in de film, homo is. Mortensen ziet niet in waarom dit ertoe doet: ''Ik weet het niet en het gaat mij ook niet aan. Ik zou ook nooit het lef hebben om dat aan iemand te vragen tijdens het casting-proces!''

''Bovendien gaan mensen ervan uit dat ze weten hoe mijn leven in elkaar zit en dat ik honderd procent hetero ben'' gaat de 62-jarige acteur verder. ''Misschien is dat zo, misschien niet. Het zijn eerlijk gezegd je zaken niet. Ik wilde dat mijn film en mijn personage werkten. Als ik het geen goed idee had gevonden om mezelf te casten, had ik het niet gedaan''.

NieuwsFilm

meest populair