Fun Fact: 'Harry Potter' is een megafranchise, maar had slechts (...) post-credit-scenes

Fun Fact: 'Harry Potter' is een megafranchise, maar had slechts (...) post-credit-scenes

Kan jij hem herinneren?

Ze bestaan al sinds de jaren '60, maar de laatste decennia zijn de korte post-credit-scenes niet meer weg te denken uit grote blockbusters. Twee voorlopers die daar nog nét aan leken te ontsnappen, waren de Lord Of The Rings- en Harry Potter-series.

Beide fantasyreeksen hebben een minutenlange aftiteling vanwege de enorme waslijst aan crewleden en kennelijk hadden de makers het gevoel dat het publiek nooit zo lang zou blijven zitten.

Toch is er één enkele uitzondering bij de Wizarding World en hiervoor moeten we terug naar 2002 voor Harry Potter en de Geheime Kamer.

Het tweede deel was de enige uitzondering door een verwijzing te geven naar het lot van Gilderoy Lockhart, het personage van Kenneth Branagh.

Het was verder geen opzet naar een nieuwe verhaallijn of voortzetting van een plottwist, maar gewoon een knipoog voor een laatste glimlach en de bevestiging dat Lockhart niet langer een bedreiging vormt.

Voor de lol
Tijdens de climax keert Lockhart zich tegen Harry en Ron en probeert hij een geheugenwissende spreuk te gebruiken. De betovering keert echter terug op hem, waardoor hij uiteindelijk niets meer weet.

In het fimpje na de credits zien we in een winkel in het bekende Diagon Alley het nieuwste boek van de professor staan, getiteld "Wie Ben Ik"?



NieuwsFilm

meest populair