Carrièremissers (door Harvey Weinstein): Angelina Jolie in 'The Aviator'

Carrièremissers (door Harvey Weinstein): Angelina Jolie in 'The Aviator'

Een bewuste principiële keuze...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet(?) zo verstandig bleken. Vandaag is het de beurt aan Angelina Jolie.

Jolie, die in een ver verleden op haar 21ste één van de vele misbruikslachtoffers was van Harvey Weinstein, zwoer nooit meer met de beruchte producent in zee te gaan als zijn naam aan een filmproject verbonden was.

Hiervoor moest zij echter de kans van haar leven laten schieten toen ze een rol kreeg aangeboden in The Aviator. Met pijn in het hart liet Jolie haar droom, om met de grote Martin Scorsese samen te kunnen werken, varen.

Wie of wie?
Hoewel ze niet het specifieke personage noemt, zou je verwachten dat het om ofwel Katharine Hepburn of Ava Gardner ging. Uiteindelijk werden die gespeeld door respectievelijk Cate Blanchett (waarvoor ze een Oscar ontving) en Kate Beckinsale.

Jolie tegenover THE GUARDIAN: "Ik werd gevraagd, maar weigerde omdat Harvey erbij betrokken was. Ik heb nooit meer met hem gewerkt en het was moeilijk voor mij toen Brad (Pitt, red) dat nog wel deed. We hebben gigantische ruzies erover gehad, want natuurlijk deed het pijn".

NieuwsFilm

meest populair