Iconische Franse acteur Jean Paul Belmondo overleden

Iconische Franse acteur Jean Paul Belmondo overleden

De acteur die de Franse cinema nieuw leven inblies is niet meer.

Frankrijk is een van zijn bekendste sterren verloren. Acteur Jean-Paul Belmondo is namelijk op 88-jarige leeftijd overleden.

Belmondo brak door met zijn rol in Jean-Luc Godard's iconische À bout de souffle, die hem een gezicht van de Franse Nouvelle Vague maakte. Belmondo werkte ook samen met Godard aan andere bekende projecten, zoals Une femme est une femme en Pierrot le fou.

Carriere
Daar blijft het echter niet bij. De acteur was in meer dan 90 projecten te zien, waaronder ook films van Claude Cabrol (À double tour, Dr Paupol), Claude Sautet (Classes tous risques), Vittorio De Sica (La ciociara), Jean-Pierre Melville (Léon Morin, prêtre, Le doulos), François Truffaut (La sirène du Mississippi) en Alain Resnais (Stavisky).

Later in zijn carrière kreeg Belmondo de smaak te pakken voor actiefilms. Zo speelde hij mee in meerdere Franse actiefilms zoals Peur sur la ville, Le professione0l en L'as des as. In 2011 kreeg hij een ere-Gouden Palm in Cannes, in 2016 een ere-Gouden Leeuw in Venetië en in 2017 een ere-César.

Eerbetoon
Op sociale media hebben meerdere bekendheden een laatste groet gebracht aan de Franse grootheid. Bekijk hieronder de berichten van Antonio Banderas, Elijah Wood en de Franse president Emmanuel Macron.







NieuwsFilm

meest populair