John Carpenter brengt nieuw nummer uit van soundtrack 'Halloween Kills'

John Carpenter brengt nieuw nummer uit van soundtrack 'Halloween Kills'

De legendarische filmmaker staat dan niet meer achter de camera, hij levert wel nog zijn kenmerkende muziek voor de soundtrack.

In 1978 wist John Carpenter zichzelf als filmmaker te vestigen met Halloween. Niet enkel zijn script en regie vielen op, maar ook de muziek die hij destijds voor de film verzorgde. En hoewel hij geen films meer maakt, heeft hij nu wel muziek voor ons van de soundtrack van de nieuwste Halloween-film.

Ondanks het warme weer tot dusver deze week, is de meteorologische herfst deze maand begonnen. Dat betekend dat Halloween voor de deur staat. Niet enkel de feestdag, maar ook het nieuwste deel in de filmfranchise, Halloween Kills. Een ideaal moment op eenieder op te warmen middels de iconische synthesizermuziek van Carpenter.



Het nummer 'Rampage' is een van de nummers die Carpenter samen met zijn zoon Cody en petekind Daniel Davies maakte voor de nieuwe film van David Gordon Green, welke op 14 oktober in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen na een jaar uitgesteld te zijn.

Als filmmaker legde de filmmaker het bijltje er reeds elf jaar geleden bij neer. Sindsdien gaf hij ook aan geen interesse meer te hebben om films te maken. De laatste jaren is hij vooral actief als muzikant en componist. Zo bracht hij een drietal albums met originele muziek uit onder de noemer 'Lost Themes' en verzorgde hij ook de muziek voor de vorige Halloween-film.

NieuwsFilm

meest populair