Gotham City is in 'The Batman' véél anders dan hoe je de stad ooit eerder gezien hebt

Gotham City is in 'The Batman' véél anders dan hoe je de stad ooit eerder gezien hebt

Gotham is volledig anders in The Batman.

Tijdens een nieuw interview onthult The Batman-acteur Jeffrey Wright het een en ander over de manier waarop regisseur Matt Reeves Gotham City benaderd heeft.

Fans zullen die variant van de stad niet alleen zien in The Batman, maar ook in de geplande Gotham P.D.-serie die Reeves voor HBO Max produceert. Volgens Wright voelt de stad in deze film heel anders.

Volledig ander Gotham
Gotham is volgens Wright niet zoals de variant van Tim Burton, die zich liet inspireren door neo-noir, of de War-on-Terror-stad die Christopher Nolan opbouwde.

Tijdens een interview met de site IndieWire vertelde Wright het volgende over het Gotham City van Matt Reeves. "Hij is anders dan de Gothams die we tot nu toe gezien hebben. Het was een Gotham dat we konden aanraken. De manier waarop de Batmobile omschreven werd, ik begreep de esthetiek die we wilden en dat we iets heel echts wilden. Als je tussen je oogwimpers doorkijkt, kan je hem in een achterstraat van New York zien verschijnen."

Robert Pattinson speelt in de film een versie van Batman die in zijn tweede jaar als gemaskerde burgerwacht verkeert. We zien hem meer als detective, zoals hij in de comics was. In maart 2022 is de film te zien.

NieuwsFilm

meest populair