Eerste recensies 'The Last Duel' met Matt Damon: Top of flop?

Eerste recensies 'The Last Duel' met Matt Damon: Top of flop?

De nieuwe film van Ridley Scott duikt het verleden in.

Binnenkort verschijnt er weer een film met zwaarden en andere middeleeuwse wapens van regisseur Ridley Scott, bekend van onder meer de Oscarwinnaar Gladiator en Kingdom of Heaven. Dit keer komt hij met The Last Duel. De eerste recensies staan nu online.

Met rollen voor onder meer Matt Damon, Jodie Comer, Adam Driver en Ben Affleck barst de film van de sterren. Maar vinden de recensenten de film ook wat? Op het moment van schrijven staat The Last Duel op 67 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, na slechts 12 recensies.

[b]Opwindend duel[b]
De gemiddelde beoordeling staat vooralsnog op een redelijke 6.90 / 10, met 8 "Fresh" recensies en 4 "Rotten" recensies. Hieronder enkele quotes uit de reeds verschenen betogen over de film.

"Deze film bestaat voornamelijk als een excuus om een stel charismatische sterren op een paard te laten rijden en bij kaarslicht naar elkaar te laten grommen, met een echt opwindend duel in de finale," aldus Jessica Kiang van The Playlist.

"The Last Duel ontpopt zich als iets dat maar al te zeldzaam is op het huidige Hollywood-strijdveld: een intelligent en echt gedurfd big budget gevecht dat - bovenal - het product is van een herkenbare artistieke samenwerking," schreef Ben Croll van indieWire.

"The Last Duel wordt verpletterd door het gewicht van zijn eigen pantser," meent Fionnuala Halligan van Screen International.

"Tegen de tijd dat de film eraan toe is om een Middeleeuwse #MeToo te worden, heeft het ons met zoveel dons verdoofd dat het hart van het verhaal bijna is verdronken," schreef Jonathan Romney van Guardian.

"Ondanks dat er hier en daar een kort actie-intermezzo is, blijkt The Last Duel een rijkelijk ingewikkelde en soms best interessante middeleeuwse soap te zijn," pende Owen Gleiberman van Variety.


In The Last Duel is een aangrijpend verhaal over verraad en wraak dat zich afspeelt in het wrede 14e eeuwse Frankrijk. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ontrafelt de oude speculaties over het duel tussen Jean de Carrouges en Jacques Le Gris; twee vrienden die elkaars grootste rivalen werden.

Als Carrouges' vrouw, Marguerite, wreed wordt aangevallen door Le Gris, weigert zij hierover te zwijgen. Le Gris ontkent de misdaad, maar Marguerite beschuldigt hem openlijk; een daad van moed en opstandigheid die haar leven mogelijk in gevaar brengt. De daaropvolgende strijd, een slopend duel op leven en dood, legt het lot van de drie in Gods handen.

NieuwsFilm

meest populair