Algemeen

Dit is de rol waar Johnny Depp heel snel van af wilde (maar jaren mee door moest)

Acteur Johnny Depp moest wel doorgaan met 21 Jump Street.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
De filmcarrière van Johnny Depp duurt al ruim drie decennia. Fans kennen hem vermoedelijk het best om de rol van Jack Sparrow, maar de acteur speelde ook in heel wat andere projecten.

De afgelopen jaren heeft Depp aan bijna honderd projecten meegewerkt. En interessant is dat hij laat weten dat zijn rol in de serie 21 Jump Street, waarmee hij zijn doorbraak beleefde, zijn minst geliefde is. Sterker nog: hij heeft er spijt van.

Spijt van hebben
De serie was tussen 1987 en 1991 te zien en volgde het leven van een agent die gedwongen wordt om undercover te gaan als middelbare scholier.

Tijdens een interview met de site Collider vertelde Depp dat de enige reden waarom hij achter de rol aan ging, was omdat hij blut was. De acteur kreeg de hoofdrol, ook al deed hij auditie terwijl hij een griepje had.

"Voor mijn gevoel zat ik creatief gezien in een gevangenis," aldus Depp. Hij probeerde zelfs onder zijn contract uit te komen door zijn caravan te vernielen. Dat pakte niet goed uit, want uiteindelijk bleef hij gedurende vier seizoenen betrokken.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Kinderachtig gedrag van 'm. Besides, volgens mij heeft die serie hem op de kaart gezet, beetje dankbaarheid is ook wel op z'n plaats.

MichaelCaine

Avatar

"Fans kennen hem vermoedelijk het best om de rol van Jack Sparrow.." zal voor mij always and forever Donnie Brasco/Joey Pistone zijn!

On: ja was kinderachtig van hem om zo onder je contract vandaan proberen te komen maar eerlijk is eerlijk: Depp was toendertijd niet veel meer dan een kind (iig erg jong) en wie heeft niet in die periode van zijn leven disputabele shit gedaan?

Novarellum

Avatar

@MichaelCaine
De meeste wel. Maar de meeste van hen niet op de werkvloer omdat ze er geen zin in hebben.

Coola

Avatar

Geweldige gozer die johnny depp. Snap het wel dat je alles probeert om ergens onder uit te komen.

Ereptile

Avatar

Ik zou juist dankbaar en blij zijn als ik eindelijk werk heb als acteur in een film of TV serie. Was de sfeer op de set dan zo slecht?

centr1no

Avatar

^
Door zijn door de serie verkregen bekendheid en populariteit kreeg hij aanbiedingen voor films die hij dus niet kon accepteren door het contract waar hij aan vast zat.

MichaelCaine

Avatar

@ Novarellum ik heb wel een paar werkvloerverhalen uit mijn jongere jaren waar ik niet geheel goed ben geweest... verschil is ik ben gewoon zomaar een lul en niet een bekende, mij ontslaan is oneindig veel minder complex

Timzz

Avatar

@Novarellum, hoezo dankbaar zijn? Voor iets wat je eigenlijk niet wilt doen, maar alleen voor het geld. Ook al is het zijn doorbraak. Die had hij toch wel gehad. Zoveel talent. Ik zou er ook weg willen als het mij ongelukkig maakt. Een caravan vernielen gaat wel te ver.

Lurking metafan

Avatar

Dit is al zo lang bekend, dat was volgens mij al algemeen bekend toen hij nog steeds in die serie speelde.

Hij deed het goed in die serie, maar ik kan me ook wel voorstellen dat het niet zijn lievelingsrol was. Soms heb je het niet voor het kiezen als je een beginnend acteur bent of niet bekend. Maar goed, daarna heeft hij wel rollen kunnen doen die hem beter liggen.

NieuwsFilm

meest populair