Is dit waarom Morpheus niet zoals we hem kennen in 'The Matrix Resurrections' zit?

Is dit waarom Morpheus niet zoals we hem kennen in 'The Matrix Resurrections' zit?

De game The Matrix Online zou een uitleg kunnen geven.

De eerste trailer voor The Matrix Resurrections is het nieuwste deel in de franchise. De film brengt onder meer Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terug, maar heeft ook een nieuwe rol voor Yahya Abdul-Mateen II.

Hoewel, nieuw. De acteur speelt de rol van Morpheus, het welbekende personage dat oorspronkelijk gespeeld werd door Laurence Fishburne. Maar hoe zit dat? De site Polygon wijst erop dat de game The Matrix Online een antwoord kan geven.

Andere Morpheus
Al sinds 2019 weten we dat Fishburne niet in de nieuwe film zit. "Ik zit er niet in. Je moet Lana Wachowski maar vragen waarom, want ik heb daar geen antwoord op,' aldus de acteur.

Als de Morpheus die we kennen niet in de film zit, zou het kunnen dat hij misschien wel niet meer leeft. Daar is een reden voor.

De game The Matrix Online was volgens de Wachowski-zussen een officiële voortzetting van het verhaal uit de films. De speler had interactie met onder meer het Oracle, Seraph en zelfs Morpheus.

The Matrix Online laat zien dat Morpheus terugkeert naar de Matrix, om te achterhalen waarom de machines de overblijfselen van Neo niet teruggegeven heeft. Morpheus besluit samen met een aantal spelers die zich bij zijn factie voegen, het Residual Self Image van Neo (zijn digitale avatar binnen de Matrix) te herstellen. Zo hopen ze hem terug tot leven te wekken.

Dat lukt uiteindelijk niet, waarop Morpheus eist van de machines dat ze het lichaam van Neo terugbrengen. Zonder opties, besluit Morpheus daarom 'code bommen' af te laten gaan binnen de Matrix, waardoor de integriteit van de simulatie in het geding komt. Na een van die ontploffingen wordt Morpheus echter door de Assassin (een programma van de machines) vermoord. Gespeculeerd wordt dat hij stiekem zijn dood in scène gezet had, maar dat blijft de vraag.

Dat Morpheus niet in The Matrix Resurrections zit, kan daarmee uitgelegd zijn. Ware het niet dat we een andere versie van het personage te zien krijgen, gespeeld door Abdul-Mateen II.

De vraag is uiteindelijk dus vooral hoe het hiermee zit.

NieuwsFilm

meest populair