'The Matrix Resurrections'-regisseur over waarom haar zus niet terugkeert

'The Matrix Resurrections'-regisseur over waarom haar zus niet terugkeert

Lana Wachowski geeft haar eigen uitleg.

The Matrix Resurrections-regisseur Lana Wachowski bevestigt waarom haar zus Lilly niet terugkeerde om de film mee te helpen regisseren. De nieuwe film volgt versies van de klassieke personages Neo en Trinity die geen actieve herinneringen hebben aan de gebeurtenissen van de oorspronkelijke trilogie.

Sinds ze begonnen met werk in de filmwereld, regisseren de Wachowski-zussen samen projecten. Met de The Matrix-trilogie braken de twee definitief door. Maar voor het eerst werken ze niet samen aan een project met de vierde Matrix-film.

Niet samenwerken
Lana Wachowski sprak tijdens het Berlin International Literature Festival bij een panel over scriptschrijven. Ze legde uit hoe het kwam dat zij The Matrix 4 maakte zonder haar zus.

Ze legde uit dat ze een periode van rouw doormaakte na de dood van haar beide ouders en een hechte vriend en dat het terugbrengen van deze bekende personages veel voor haar betekende.

"Ik vroeg Lilly of ze dit wilde doen, maar zij wilde op een andere manier haar rouw doormaken. En ze was op de kunstacademie, waar ze een ander pad volgt en niet op deze manier haar rouw wil verwerken," aldus Lana Wachowski.

Waarom keerde zij dan wel terug? "Maar toen evolueerde het verhaal en vertelde ik mijn vrouw het verhaal en zei zij: 'Oh mijn god, dit moet je maken', en dacht ik: 'Ugh, Matrix, dat kan ik niet nog eens doen. Ik vroeg mijn vrienden, die helpen met het maken van dit soort beslissingen, en zei toen dat ik het ging doen. Maar deze mensen zijn echt de reden waarom we het doen."

NieuwsFilm

meest populair