Algemeen

MonsterVerse-schrijver legt uit waarom de franchise zo'n succes is

Max Borenstein heeft een heel duidelijk idee hierover.

door Jim Pedd om 06:32 in Algemeen
MonsterVerse-schrijver Max Borenstein deelt zijn gedachten over waarom de monsterfilmfranchise van Legendary Pictures populair is geworden sinds deze in 2014 gelanceerd werd.

De eerste film in de reeks was Godzilla en de meest recente Godzilla vs. Kong. Wat de toekomst daarna brengt is nog niet zeker, maar het heeft er alle schijn van dat het snel door zal gaan met meer materiaal.

Godzilla-franchise
Borenstein is sinds Godzilla betrokken als lid van de MonsterVerse-schrijversruimte. Hij was de enige schrijver van die film, al deed hij dat op basis van een verhaal dat geschreven was door Dave Callaham. Ook schreef hij mee aan de daaropvolgende films.

Tijdens een interview met Looper, ging Borenstein in op zijn tijd met het MonsterVerse. Hij denkt dat de verschillende stijlen van de films een van de redenen is achter het succes.

"Ik denk dat we elk van de films op een manier benaderd hebben, waarbij we met elke regisseur nauw samengewerkt hebben," begon Borenstein.

"Maar elke film vertegenwoordigt een andere interpretatie van de toon van het materiaal. Godzilla is meer gegrond, en vooral omdat ik het dichter bij dat moment wilde maken, iets dat een beetje duister is en het gevoel geeft: Wat als dit echt gebeurd zou zijn? En ik denk dat elke film daarna een eigen draai hieraan gaf. Het is leuk om de franchise als een kans te gebruiken om verschillende interpretaties te verkennen. En verschillende, leuke manieren om dat materiaal te gebruiken en te reageren op die dingen. En je eigen culturele draai aan een oorlogsfilms of andere soorten verhalen te geven."

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Ik denk doordat Coola tientallen bioscoopbezoekjes per film heeft het zo'n succes is.

BilboBalings

Avatar

Van deze films verwacht je niet meer dan simpelweg dom hersenloze actie en vermaak. En dat is precies wat de films goed doen.

Chris23

Avatar

Waarom spectakel films het goed doen?
Zou het misschien kunnen zijn omdat mensen graag ... spectakel willen zien?

adofmirosch

Avatar

Ben toch wel benieuwd welke kant ze op gaan met de franchise, Blijft het bij Kong & Godzilla of krijgen andere monsters hun eigen films? vind de films wel steeds minder worden per deel maar mijn interesse is er nog steeds.

Lurking metafan

Avatar

2 films en ze noemen het al een 'Monsterverse'?!

Okee dan.

Master Of Films

Avatar

Beste MonsterVerse film is nog steeds Kong: Skull Island. Daarin speelt de meest favoriete actrice van ons allemaal Smiley face

Gigan72

Avatar

@lurking metalfan
Het zijn er 4
Kong skull island
Godzilla 2014
Godzilla king of monsters
Godzilla vs Kong.
En van mij mogen ze er nog veel meer maken vermaal me prima met de monsterverse.

@mof
Je bedoel de engste kaiju uit de monsterverse.Smiley face

NieuwsFilm

meest populair