'Dune'-vervolgen mochten niet back-to-back opgenomen worden van Warner Bros.

'Dune'-vervolgen mochten niet back-to-back opgenomen worden van Warner Bros.

Denis Villeneuve mocht maar 1 Dune-film maken.

Regisseur Denis Villeneuve wilde heel graag Dune Part 1 en Part 2 back-to-back opnemen. Maar Warner Bros. stond dat niet toe.

Met zijn Dune verfilmde Villeneuve slechts de eerste helft van het boek van Frank Herbert. Het tweede deel hangt nog altijd in de lucht. Het boek van Herbert is vooral een complex werk, met een opvallende wereld vol religies, huizen en meer.

Dune-films
Centraal in Dune staat Paul Atreides, een rol van acteur Timothée Chalamet. Hij is de erfgenaam van House Atreides en de toekomstige messias die het sterrenstelsel voor altijd zal veranderen.

Om maar niet in dezelfde valkuil te stappen waar zijn voorgangers in vielen, besloot Villeneuve niet te proberen om Dune in één film te proppen. De enige reden waardoor Dune echter niet afgemaakt zou kunnen worden, zijn mogelijk rampzalige box office cijfers.

Maar Villeneuve kreeg niet de ruimte om de twee films back-to-back op te nemen.

"Ik wilde de twee delen in het begin simultaan opnemen. Om meerdere redenen kon dat niet en ging ik ermee akkoord de uitdaging aan te gaan het eerste deel te maken en te zien of de film genoeg enthousiasme teweeg zou brengen. En terwijl ik het eerste deel maakte, heb ik er al mijn passie in gestopt voor als het de enige zou zijn. Maar ik ben optimistisch."

NieuwsFilm

meest populair