Celebrity

Clint Eastwood is nu 91 maar nog lang niet klaar!

De iconische acteur heeft het over zijn werkmethode.

door FilmTotaal om 11:39 in Celebrity
De iconische en legendarische Clint Eastwood gaat al een hele tijd mee. De geliefde acteur/regisseur is inmiddels alweer 91 jaar oud, maar dat betekent niet dat hij wil stoppen!

Tijdens een recent interview laat hij zich er zelf over uit: "Ik zie er niet meer uit zoals in mijn twintiger jaren, maar wat maakt dat uit? Dat betekent alleen maar dat ik voor interessantere rollen kan gaan!"

Werkmethode
Eastwood's eerste rol dateert uit 1955. Hij heeft dus decennialang ervaring en weet als geen ander hoe zich voor te bereiden voor een rol: "Ik heb acteren nooit gezien als een 'intellectuele sport'. Je moet er niet te lang bij stil staan of over nadenken. Het moet authentiek, echt en emotioneel overkomen".

"Als je er teveel over nadenkt, kan je het op een bepaald manier niet meer leuk vinden. Als je er te lang bij stil staat, weet je ook niet meer goed wat te doen. Je moet het een beetje zien als honkbal. Iemand gooit de bal op je af, je maakt je klaar, zwaait met de stick en zet het op een rennen".

Toekomst
Over een niet al te lange tijd verschijnt de door Eastwood geregisseerde Cry Macho, waarin hij eveneens de hoofdrol vertolkt. Hij zegt dat hij verder geen plannen of projecten op zijn agenda heeft staan, maar hier wel open voor staat.

"Ik heb op dit moment niks gepland, maar als er iets langskomt waarvan ik denk: "Hier kan ik wel iets moois van maken!", dan wil ik er wel mee aan de slag gaan!"

NieuwsFilm

meest populair