Cry Macho

Cry Macho (2021)

Eastwood verwerpt weer eens aangenaam en zachtaardig het Amerikaanse macho-ideaal dat hij zelf hielp opbouwen.
play

5,7 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Western
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Miko is een voormalig rodeoster en paardenfokker die in 1978 van een ex-baas de opdracht krijgt om diens jonge zoon weg te halen bij zijn drankverslaafde moeder. Miko moet hiervoor naar Mexico afreizen en krijgt samen met het jochie de nodige tegenslagen te verduren. Ondertussen leert hij de jongen wat er voor nodig is om uit te groeien tot een goed persoon.

Regie
Clint Eastwood
Cast
Clint Eastwood, Dwight Yoakam, Natalia Traven, Horacio Garcia Rojas, Paul Alayo, Alexandra Ruddy, Fernanda Urrejola, Ana Rey, Amber Lynn Ashley, Sebestien Soliz, Brytnee Ratledge, Daniel V. Graulau, Eduardo Minett, Elida Munoz, Fausto Olmos Rentería, Marco Rodríguez, Ivan Hernandez, Lincoln A. Castellanos.
Release
16.09.2021
Release NL
28.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Clint Eastwood | Scenario: Nick Schenk & N. Richard Nash | Cast: Clint Eastwood (Mike Milo), Eduardo Minett (Rafo), Dwight Yoakam (Howard Polk), Fernanda Urrejola (Leta), Natalia Traven (Marta) | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2021

Clint Eastwood werd in de jaren zestig en zeventig een symbool voor een specifiek soort Amerikaanse mannelijkheid. Een onafhankelijk, vaak eenzaam figuur die met geweld iedereen de baas is. Die nooit een woord te veel zegt maar wel altijd een rake opmerking klaar heeft. Het imago dat hij toen opbouwde, begon hij naarmate hij ouder werd bewust steeds meer te ondermijnen. Zijn personage in het voorspelbare maar zeer aangename Cry Macho past in een lange rij oude mannen in zijn films, die het machismo en geweld uit hun vroegere leven verwerpen.

Zulke zelfreflectie begon al in 1980 met de ouder wordende countryster Honkytonk Man, die het succes voorbij is. Een decennium later maakte Eastwood Unforgiven, zijn laatste western, waarin hij een oude revolverheld speelt die niet meer goed kan mikken en in de modder valt als hij zijn paard probeert te bestijgen. Hoewel hij daarin uiteindelijk nog met geweld zijn tegenstander overwint, kan hij dat vijftien jaar niet eens meer in Gran Torino in 2008. Alleen door slimmer te zijn bereikt hij nog zijn doel. Een paar jaar geleden was in The Mule zelfs de grap dat hij er zo oud en fragiel uitziet, dat niemand vermoedt dat hij drugs zou kunnen smokkelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Cry Macho Nieuwsberichten