Clint is gewoon Clint in 'Cry Macho' [Blu-ray]

De levende legende is nog niet klaar met ons.

Bram de Groot 18 april 2022 09:34 in Blu-ray
Bekijk de afbeeldingDe afgelopen jaren weet filmmaker, acteur en levende Hollywoodlegende Clint Eastwood nog steeds de ene naar de andere film op te leveren. Verleden jaar verscheen de western Cry Macho.

Dit keer baseerde Eastwood zijn film op het gelijknamige boek uit 1975 van N. Richard Nash. De plot volgt een voormalige rodeo-ster (Eastwood zelf) die wordt ingehuurd om een jonge jongen (Eduardo Minett) uit Mexico te herenigen met zijn vader (Dwight Yoakam) in de Verenigde Staten.

Met 58 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat Cry Macho er echter niet zo goed op. "Cry Macho bewijst dat Clint Eastwood een economische filmmaker en charismatische aanwezigheid op het scherm blijft, ook al is hij niet geschikt voor dit specifieke project," luidt de critics consensus.

Met 14,7 miljoen dollar in de kassa na de bioscooprelease deed het $33 miljoen kostende Cry Macho het niet goed, al verscheen de film in de States ook direct op HBO Max.

Degelijke 4K UHD-uitgave
Nu is de film dus ook verkrijgbaar op schijf. De 4K UHD-uitgave zit in een standaard zwarte hoes met twee schijven. Op de voorkant zie je eigenlijk alleen Clint, overigens alweer 91 jaar oud.

Bekijk de afbeelding
In de hoes tref je de 4K UHD en Blu-ray discs aan, met de extra's op de Blu-ray schijf. Uiteraard is er weer prima HD-beeld en geluid (DTS-HD 5.1).

De meegeleverde extra's
Veel extra's zijn er niet meegeleverd, slechts twee. De eerste is de video Back in the Saddle: The Making of Cry Macho waarin we op een overtuigende manier een blik achter de schermen krijgen met de cast en crew van de western, uiteraard ook met Clint.

De tweede extra gaat over de dieren in de film en dan vooral de paarden. In Macho and the Mustangs wordt onder andere gekeken hoe de opnames met die paarden zijn gemaakt. Best eens aardig om te zien.

Cry Macho
Miko is een voormalig rodeo-ster en paardenfokker die in 1978 van een ex-baas de opdracht krijgt om diens jonge zoon weg te halen bij zijn drankverslaafde moeder. Miko moet hiervoor naar Mexico afreizen en krijgt samen met het jochie de nodige tegenslagen te verduren. Ondertussen leert hij de jongen wat er voor nodig is om uit te groeien tot een goed persoon.NieuwsFilm