Regisseur Paul Schrader haalt snoeihard uit naar Clint Eastwoods 'Cry Macho'

Hij noemt het "een mislukking met een gekrompen Dirty Harry".

Wouter Drummen 27 september 2021 17:40 in Algemeen
De legendarische acteur/regisseur Clint Eastwood is inmiddels al 91 jaar oud, maar gaat nog vrolijk door met films maken. Binnenkot komt zijn nieuwe film Cry Macho uit, maar volgens filmmaker Paul Schrader is dit een grote mislukking.

Schrader, onder andere bekend van First Reformed en het nog uit te komen The Card Counter, heeft in een Facebookbericht snoeihard uitgehaald naar Eastwoods nieuwe project. Cry Macho, een neo-western waarin Eastwood een voormalige rodeoster speelt, werd al matig onthaald door de pers, maar Schrader doet daar nog eens een schepje bovenop.

Reactie
Zo zegt hij: "Ik begrijp dat mensen de neiging hebben om mild te zijn voor Clint Eastwood, maar is Cry Macho niet gewoon de slechtste film van een belangrijke Amerikaanse regisseur sinds Howard Hawkes Man's Favorite Sport?"

Schrader gaat verder: "Cry Macho is een mislukking op elk vlak: scenario, belichting, locaties, sets, rekwisieten, kostuums en casting. In het begin zie je een shot van een laars die de grond raakt, gefilmd vanonder een auto. Ik dacht dat Eastwood commentaar ging geven op de stijl van de machowestern, maar dat was de laatste interessante beeldcompositie van de film."

Waardeloos
Schrader was nog niet klaar: "Clints personage doet wel een aantal cliché-uitspraken over de nutteloosheid van machogedrag, maar die hebben enkel waarde omdat ze door een gekrompen Dirty Harry in de mond worden genomen."

"Dit soort inzichten waren dertig jaar geleden iets waard. Het was alsof ik aan het luisteren was naar een crimineel die de familie van zijn slachtoffers zijn excuses aanbiedt in de hoop dat de rechter hem een mildere straf zou geven."

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pronk47

Avatar

Die man wil gewoon aandacht

Darthmar

Avatar

Schrader? Nog nooit van gehoord.

Thiver

Avatar

Als je Paul Schrader niet kent, heb je nog wat in te halen. De man heeft verdorie Taxi Driver en Raging Bull geschreven.
Cry Macho nog niet gezien, maar met de laatste paar films die Clint Eastwood regisseerde in het achterhoofd lijkt dit me geen loze kritiek.

milo007

Avatar

^hetzelfde geldt voor Schrader zijn recenste geschreven films braken weinig potten, diegene die hij zelf regisseerde nog minder.

kidcassidy

Avatar

The Card Counter daarin tegen was echt wel een goede film.

John Wayne

Avatar

Schrader heeft m.i. al 24 jaar geen goede film meer gemaakt (Affliction was de laatste noemenswaardige film). Ik kan zijn kritiek dan ook niet serieus nemen.

Darthmar

Avatar

@Thiver Taxi Driver vond ik.niks aan. Raging Bull nooit gekeken omdat ik nooit geintreseerd was in de film.

Thiver

Avatar

milo007 "^hetzelfde geldt voor Schrader zijn recenste geschreven films braken weinig potten, diegene die hij zelf regisseerde nog minder."

First Reformed leverde Schrader een Oscarnominatie voor beste scenario op. Dat is niet niks.

Artificialis

Avatar

Clint Eastwood is op zijn 91e nog aan het werk. Dat kan niet iedereen zeggen. Dat hij niet elke keer een meesterwerk voortbrengt kan ik prima met leven.

MrPicture

Avatar

Ja Schrader heeft hier 100% gelijk, Cry Macho voelde aan als een ondergekookt eitje. The Card Counter is daarentegen een uitmuntende film.

centr1no

Avatar

Tsja. Het screenplay is al van 1975.
Afgezien daarvan had deze film erg weinig van het sausje dat Eastwoods vorige films op een bepaalde manier speciaal maakten.
Dat hijzelf de hoofdrol speelt is ook geen pluspunt. Hij past gewoon niet.

John_Mor

Avatar

Respectloos, alsof zijn werk allemaal meesterlijk is.

erol.kasirga

Avatar

Wtf is scharader nooit van gehoord.

NieuwsFilm

meest populair