Regisseur Paul Schrader haalt snoeihard uit naar Clint Eastwoods 'Cry Macho'

Regisseur Paul Schrader haalt snoeihard uit naar Clint Eastwoods 'Cry Macho'

Hij noemt het "een mislukking met een gekrompen Dirty Harry".

De legendarische acteur/regisseur Clint Eastwood is inmiddels al 91 jaar oud, maar gaat nog vrolijk door met films maken. Binnenkot komt zijn nieuwe film Cry Macho uit, maar volgens filmmaker Paul Schrader is dit een grote mislukking.

Schrader, onder andere bekend van First Reformed en het nog uit te komen The Card Counter, heeft in een Facebookbericht snoeihard uitgehaald naar Eastwoods nieuwe project. Cry Macho, een neo-western waarin Eastwood een voormalige rodeoster speelt, werd al matig onthaald door de pers, maar Schrader doet daar nog eens een schepje bovenop.

Reactie
Zo zegt hij: "Ik begrijp dat mensen de neiging hebben om mild te zijn voor Clint Eastwood, maar is Cry Macho niet gewoon de slechtste film van een belangrijke Amerikaanse regisseur sinds Howard Hawkes Man's Favorite Sport?"

Schrader gaat verder: "Cry Macho is een mislukking op elk vlak: scenario, belichting, locaties, sets, rekwisieten, kostuums en casting. In het begin zie je een shot van een laars die de grond raakt, gefilmd vanonder een auto. Ik dacht dat Eastwood commentaar ging geven op de stijl van de machowestern, maar dat was de laatste interessante beeldcompositie van de film."

Waardeloos
Schrader was nog niet klaar: "Clints personage doet wel een aantal cliché-uitspraken over de nutteloosheid van machogedrag, maar die hebben enkel waarde omdat ze door een gekrompen Dirty Harry in de mond worden genomen."

"Dit soort inzichten waren dertig jaar geleden iets waard. Het was alsof ik aan het luisteren was naar een crimineel die de familie van zijn slachtoffers zijn excuses aanbiedt in de hoop dat de rechter hem een mildere straf zou geven."

NieuwsFilm

meest populair