Waarom moesten Neo en Trinity terugkeren uit de dood voor 'The Matrix Resurrections'? Lana Wachowski geeft antwoord

Waarom moesten Neo en Trinity terugkeren uit de dood voor 'The Matrix Resurrections'? Lana Wachowski geeft antwoord

Lana Wachowski legt het uit.

We weten nog altijd niet hoe Neo en Trinity precies terugkeren in The Matrix Resurrections. Maar regisseur Lana Wachowski legt tijdens een interview uit waarom ze bedacht had hen terug te brengen.

Vorige week werd de eerste trailer voor de film vrijgegeven. Daarin zagen we Neo en Trinity dan eindelijk weer in actie. Beiden waren dood, maar keren op de een of andere manier terug in deze nieuwe film.

Persoonlijk verlies
Wachowski sprak tijdens het International Literature Festival in Berlijn en vertelde dat een groot persoonlijk verlies de voornaamste motivatie was voor haar om Neo en Trinity terug te brengen.

"Mijn vader overleed, toen een vriend en daarna mijn moeder. Ik wist niet hoe ik dat soort rouw moest verwerken en had het niet van zo dichtbij meegemaakt," begon Wachowski.

"Je weet dat hun levens gaan eindigen en toch was het echt heel zwaar. Mijn hersenen ontploften telkens en op een avond lag ik te huilen en kon ik niet slapen en bedacht ik ineens een verhaal. En ik kon mijn ma en pa niet hebben, maar plotseling had ik Neo en Trinity, misschien wel de twee belangrijkste personages in mijn leven."

Dat de twee weer tot leven kwamen, "was direct geruststellend."

NieuwsFilm

meest populair