Na jaren is het voorbij voor Warner Bros. en Christopher Nolan: de regisseur vindt een nieuw thuis voor zijn volgende film

Na jaren is het voorbij voor Warner Bros. en Christopher Nolan: de regisseur vindt een nieuw thuis voor zijn volgende film

Het was Christopher Nolan duidelijk menens.

Het gerucht ging al dat Christopher Nolan zijn nieuwe film niet voor Warner Bros. zou maken. En nu horen we inderdaad dat hij na een samenwerking van bijna twintig jaar, besloten heeft zijn nieuwste film te maken voor een andere filmstudio.

Nolan is overgestapt naar Universal Pictures, nadat zijn band met Warner Bros. helemaal uit elkaar viel door de problemen rond de release van Tenet.

Nieuwe filmstudio
Sinds 2002 werkte Nolan samen met Warner Bros., maar in 2020 ging het mis. Toen besloot Warner Bros. meermaals de release van Tenet uit te stellen vanwege het coronavirus. Zowel Nolan als de studio hadden gehoopt dat de film mensen massaal terug naar de bioscoop kon lokken.

Dat kwam echter niet uit.

En nu heeft Nolan dus besloten om over te stappen van filmstudio. Hij maakt voor Universal Pictures een verhaal dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt en draait om wetenschapper J. Robert Oppenheimer. Hij is de man die vaak de "vader van de atoombom" genoemd wordt.

Warner Bros., Universal, Paramount en Sony voerden allemaal gesprekken met Nolan, maar Universal had klaarblijkelijk het beste aanbod.

NieuwsFilm

meest populair