Nu in de bioscoop: 'Dune' van Denis Villeneuve!

Nu in de bioscoop: 'Dune' van Denis Villeneuve!

Check de nieuwe video 'Desert Visions'. Ga jij gelijk heen?

Samen met films als Tenet, No Time to Die en Eternals was ⊃∪∩⪽ één van de meest geanticipeerde van 2020. Uiteindelijk verscheen alleen Tenet in het eerste coronajaar, maar vandaag komt dan eindelijk Dune uit!

De grootse $165 miljoen kostende scifi-film van regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Enemy) debuteerde eerder deze maand in Venetië. De ontvangst bleek sterk met tot op heden 87 procent op Rotten Tomatoes, met 7.80 / 10 als gemiddelde beoordeling.

De Critics Consensus op Rotten Tomatoes: "Dune worstelt af en toe met het logge bronmateriaal, maar die problemen worden grotendeels overschaduwd door de reikwijdte en ambitie van deze visueel spannende bewerking."

Vanaf vandaag in de Nederlandse bioscoop!
Vanaf vandaag kun je Dune bezoeken in verschillende Nederlandse bioscopen. En dat is vrij vlot ten opzichte van de Amerikaanse release. In het thuisland verschijnt Dune namelijk pas op 22 oktober, zowel in de bioscopen als op HBO Max.

Hieronder - indien gewenst - ter voorbereiding de featurette Desert Visions waarin regisseur Villeneuve en hoofdrolspelers Timothee Chalamet en Zendaya je een blik achter de schermen gunnen.



In Dune Hij moet Paul Atreides naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

NieuwsFilm

meest populair