Nieuwe Willy Wonka-film vindt belangrijk hoofdpersonage

Keegan-Michael Key in de film van Warner Bros.

Na Charlie and the Chocolate Factory uit 2005 met Johnny Depp gaat Warner Bros. opnieuw aan de slag met een verfilming van het bekende Charlie and the Chocolate Factory-verhaal van Roald Dahl. Dit keer wordt het met Wonka wel over een andere boeg gegooid.

Het is Dune en Don't Look Up-acteur Timothée Chalamet die in de schoenen stapt van de jonge Willy Wonka in de film van regisseur Paul King (Paddington, Wonder) en producent David Heyman. De prequelfilm laat de avonturen van Wonka zien voordat hij zijn bekende chocoladefabriek opent.

Keegan-Michael Key ook een grote rol
Via Deadline wordt nu duidelijk dat acteur Keegan-Michael Key (The Predator, Dolemite Is My Name) een belangrijke rol gaat krijgen, al is zijn rol nog niet onthuld en zijn er ook geen andere details. Key is de tweede acteur die voor het project is aangetrokken.

Verdere details over Wonka zijn schaars, maar het is wel duidelijk dat het niet het enige Willy Wonka-project is. Netflix werkt naar verluidt aan een animatieserie gebaseerd op Charlie and the Chocolate Factory en het boekvervolg Charlie and the Great Glass Elevator.

Wonka staat gepland voor 17 maart 2023.

NieuwsFilm

meest populair