Quentin Tarantino verantwoordelijk voor titel 'Last Night in Soho'

Quentin Tarantino verantwoordelijk voor titel 'Last Night in Soho'

Edgar Wright koos voor de titel na een gesprek met QT.

Binnenkort komt het mysterieuze horrordrama Last Night in Soho uit in de bioscopen. Het is de nieuwe film van Baby Driver-regisseur Edgar Wright en het blijkt nu dat Quentin Tarantino een flinke impact heeft gehad in de keuze voor de opvallende titel van de film.

Wright en de Pulp Fiction-regisseur blijken goede vrienden te zijn. "In Death Proof gebruikt Quentin Hold Tight van Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich. Ik was met hem aan het praten over dat liedje en die band, en hij vroeg me of ik ooit hun nummer Last Night in Soho had gehoord. Toen zette hij het op en zei hij dat het de beste titelmuziek was voor een film die niet bestond," zei Wright in gesprek met IndieWire.

Red Light Area
Ook meldt Wright dat zijn film oorspronkelijk Red Light Area zou gaan heten en nadat bleek dat de film Red Lights met Cillian Murphy bestaat, koos Wright voor de titel The Night Has a Thousand Eyes. Maar ook die bleek al in gebruik.

"Toen kon ik er niet meer om heen. Ik had het nummer Last Night in Soho gehoord en vond het geweldig. Quentin was op dat moment druk bezig met Once Upon a Time in Hollywood en dus had ik niet echt de tijd om hem het nieuws te vertellen," aldus de regisseur.

Tarantino was later zo eerlijk om aan te geven dat filmmaker Allison Anders (Four Rooms) eerder bij Tarantino aangaf dat Last Night in Soho de beste titelmuziek voor een onbestaande film zou zijn. Wright bedankt beide namen in de aftiteling van de film.


Last Night in Soho heeft rollen voor onder meer Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit, Leave No Trace) en Anya Taylor-Joy (The Witch, Peaky Blinders) en verschijnt in Nederland op 4 november.

NieuwsFilm

meest populair