Christopher Nolan had wel heel vergaande eisen rond de release van zijn films

Christopher Nolan wilde niet dat er veel films uitkwamen rond zijn producties.

Jim Pedd 17 september 2021 07:24 in Algemeen
Schrijver en regisseur Christopher Nolan blijkt behoorlijk stevige deals gemaakt te hebben met filmstudio Warner Bros., want hij eiste dat de studio gedurende bijna een complete maand releasedata rond zijn films zou blokkeren.

Al in 2002 begon de filmstudio zijn samenwerking met Nolan. Dat leidde tot een jarenlange en zeer positieve samenwerking, met als hoogtepunt de Dark Knight-trilogie. Helaas viel de band tussen Nolan en de studio uit elkaar door de manier waarop Tenet uitgebracht moest worden.

Stevige eisen stellen
In een nieuw bericht over het aankomende partnerschap tussen Universal Pictures en Nolan, schrijft Variety hoe de deal er voorheen uitzag.

Insiders onthullen dat de individuele filmdeals van Nolan vereisten van de studio dat er een drie weken durende blackout periode kwam te staan in de releasekalender rond zijn films. Het bericht onthult dat Nolan soortgelijke eisen stelde aan Universal Pictures voor de samenwerking.

Heel verrassend is het niet dat een filmmaker zijn film het centrum wil maken van de releaseplannen van een studio. Op die manier verzekert hij immers zichzelf ervan dat de film zoveel mogelijk ruimte biedt om veel geld op te leveren.

NieuwsFilm