Kassa Disney blijft rinkelen door 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'

Kassa Disney blijft rinkelen door 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'

De film gaat al richting de $300 miljoen wereldwijd.

De Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings geeft hoop in deze bange coronadagen. De film scoort waarschijnlijk niet zo sterk als onder normale omstandigheden, maar de wereldwijde opbrengst geeft zowel de filmfans als studio's vertrouwen in herstel.

Disney CEO vond de release van de solofilm rond het nieuwe MCU-peronage Shang-Chi voorafgaand een "experiment", aangezien niet gezegd kon worden hoe de film het zou doen in de normaal gesproken zeer zwakke septembermaand. De aftrap in de States bleek hoopgevend met een opbrengst van bijna 95 miljoen dollar in het eerste weekend.

Nu op $150 miljoen in de States
Na twee weekenden en het derde voor de boeg is Shang-Chi nu de vierde film in de States die dit jaar voorbij de $150 miljoen is gegaan, na A Quiet Place Part II ($160 miljoen), Fast & Furious 9 ($173 miljoen) en Black Widow ($184 miljoen). De $200 miljoen lijkt zeker haalbaar.

In de States verschijnt er tot 1 oktober - als Venom: Let There Be Carnage verschijnt - weinig andere grote blockbusters en dat zorgt ervoor dat de Marvel-film nog wel wat extra miljoentjes gaat ophalen.

Buiten de States is dat anders. In vele landen is Dune al te zien en eind september gaat No Time to Die in première. De totaalscore wereldwijd van Shang-Chi bedraagt nu $262,1 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair