'Dune'-regisseur uit (terechte?) kritiek op Marvel-films en krijgt de volle laag

'Dune'-regisseur uit (terechte?) kritiek op Marvel-films en krijgt de volle laag

Fans en bekend regisseur niet heel blij met Denis Villeneuve.

Aangezien deze week Dune in heel wat landen in première ging, hoorden we veel van de regisseur. Aan Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Enemy) werd ook gevraagd wat hij van de vele Marvel-films vindt en zijn antwoord wordt niet bepaald met luid applaus ontvangen.

"Te veel Marvel-films zijn niets meer dan knip- en plakwerk," zei Villeneuve in gesprek met Elmundo. Ook tegenover Premiere liet hij zich uit over Marvel:

"Als we het over Marvel hebben, dan is mijn punt dat al deze films uit dezelfde mal komen. Sommige filmmakers kunnen er een beetje kleur aan toevoegen, maar ze worden allemaal in dezelfde fabriek gegoten. Niets kwaads over de films zelf, maar ze hebben een format."

Ook tijdens een interview met Harper's Bazaar waarbij Villeneuve werd geïnterviewd door Eternals-regisseur Chloe Zhao (Nomadland) liet hij zich toch wat kritisch uit over Marvel-films.

"Ik vind het geniaal dat Marvel je heeft benaderd, aangezien je er esthetisch het tegenovergestelde van bent," aldus Villeneuve. "Ik vraag me af hoe je leven hebt toegevoegd aan een Marvel-film."

Veel kritiek door fans en filmmakers
Net als bij de kritiek van filmmaker Martin Scorsese aan het adres van Marvel zijn de fans nu ook over de zeik. Opvallend is de reactie van regisseur Neill Blomkamp (District 9) die Villeneuve op Twitter een "f**king asshole" noemt.





Maar er zijn uiteraard ook weer fans die de begrijpen. Check een aantal meer gematigde reacties hieronder.





NieuwsFilm

meest populair