'Venom: Let There Be Carnage' regisseur Andy Serkis legt uit waarom ze niet voor een R-rating zijn gegaan

'Venom: Let There Be Carnage' regisseur Andy Serkis legt uit waarom ze niet voor een R-rating zijn gegaan

Het is een film 'voor het hele gezin'.

Andy Serkis mocht de tweede Venom film maken, genaamd Let There Be Carnage. De film kreeg recentelijk de gezinsvriendelijke PG-13-rating in de Verenigde Staten, waardoor wordt gevreesd dat de film het personage Carnage/seriemoordenaar Cletus Kasady geen eer zal aandoen. Hier reageert de regisseur nu op.

Volgens Serkis klopt dit namelijk niet: "Uiteraard hadden we een R-rated film kunnen maken. Dat had je ook al met de eerste Venom kunnen doen. Maar het was een bewuste keuze daar niet voor te gaan. We willen namelijk een zo groot mogelijk publiek bereiken en dan moet je je aan bepaalde regels houden."

Bijna geen verschil
Serkis laat wel weten dat er toch meer dan genoeg stevige gevechten in zullen zitten: "We zitten echt tegen de R-rating aan, qua het gevaar, het kwaad en de dreiging die van Carnage uitgaan. Oké, er zit misschien dan weinig expliciet geweld en bloed in de film, maar dat maakt daardoor niet minder impact!"

"Zo zie je niet dat er hoofden worden afgebeten, maar het wordt wel gesuggereerd. Iets overlaten aan de verbeelding van het publiek kan ook heel krachtig zijn en ik denk dat we daarin geslaagd zijn. We gaan het kwaad in de film echt niet uit de weg en de essentie van Carnage is eveneens bewaard gebleven!"

De film, met o.a. Tom Hardy en Woody Harrelson, zal volgende maand te zien zijn!

NieuwsFilm

meest populair