Spider-Man is een gouden kooi volgens Andrew Garfield

Ja, het is fijn, maar neemt ook je vrijheden af.

Andrew Garfield vertelde tijdens een recent interview met de site Total Film waarom hij besloot de rol van Peter Parker te spelen in de The Amazing Spider-Man-franchise. Hij gaf toe zich bewust te zijn van een heel nieuwe carrièrerichting.

Andrew Garfield mocht maar tweemaal de rol van Peter Parker spelen. Maar er waren grootse plannen voor een franchise. Zo werd gewerkt aan nog eens twee films en zou er een spin-off komen rond de Sinister Six.

Gouden kooi
Sony besloot nadat de tweede film met Garfield in de hoofdrol enigszins teleurstellend presteerde, om met Marvel Studios samen te werken aan het personage. Er kwam een reboot en een nieuwe acteur.

Tijdens een interview met Total Film ging Garfield in op zijn casting en hoe dat allemaal voelde.

"Ik kreeg de kans om langere tijd mijn favoriete personage ooit te spelen. Er was dus geen mogelijkheid om nee te zeggen," begon hij. "Het enige wat ik zeker wist, is dat het een uitdaging zou worden met de roem. Maar ik weet dat je daar ook altijd veel aan te danken hebt."

"Ik wist dat het een gouden kooi zou zijn. Als creatief persoon, wist ik dat ik het moest balanceren met theater [Garfield was samen met Philip Seymour Hoffman te zien in Mike Nichols' revival van Death of a Salesman uit 2012] en met wachten op de juiste films die voorbij zouden komen, zodat ik een acteur kon blijven en niet het idee van een filmster. Ik houd van filmsterren. Ik houd van The Rock, ik hou verdomme van Tom Cruise. Dus dit is op geen enkele manier een dis naar hen."

NieuwsFilm

meest populair