Deze acteur had nooit James Bond mogen worden

Pierce Brosnan was midden de jaren 80 eigenlijk al de beoogde 007.

Acteur Timothy Dalton speelde twee keer de rol van James Bond in de films The Living Daylights uit 1987 en Licence to Kill uit 1989. Nu blijkt dat de Welshman eigenlijk helemaal niet de rol moest gaan spelen.

Debbie McWilliams, Casting Director bij meer dan tien Bond-films, hielp bij het vinden van de Bond-acteurs na het vertrek van wijlen Roger Moore met de film A View to a Kill uit 1985. Ze zei tegenover Entertainment Weekly dat Pierce Brosnan eigenlijk al gevonden was om de rol over te nemen.

Brosnan al 'geoormerkt' als de nieuwe 007
Agendaproblemen gooiden roet in het eten. Brosnan was in die periode succesvol met de tv-serie Remington Steele en hij kon daardoor niet de rol van 007 accepteren. Het gevolg was dat Dalton werd aangetrokken.

"Hij was al zo'n beetje geoormerkt als de volgende [Bond], maar toen we wilden doorpakken had het bedrijf Mary Tyler Moore hem al onder een optie voor Remington Steele," aldus McWilliams.

Ook gaf ze aan dat het bedrijf pas een dag voor het verlopen van de optie aangaf dat Brosnan niet beschikbaar was. In een razend tempo werd Dalton gevonden voor de 007-rol om de productie van The Living Daylights op tijd te laten aanvangen.

Brosnan werd uiteindelijk toch James Bond
Uiteindelijk kwam Brosnan wel naar de Bond-franchise en hij speelde de 's werelds bekendste geheim agent vier keer, met GoldenEye uit 1995 als eerste film. In 2002 nam Brosnan afscheid met Die Another Day waarna de rol na Daniel Craig ging.

NieuwsFilm

meest populair