Poll Coronapas: ga jij nog naar de bioscoop?

Bioscopen vrezen een terugval in het aantal bezoekers.

Bram de Groot 18 september 2021 17:14 in Poll
Vanaf 25 september is een bezoekje aan de bioscoop niet voor iedereen zo eenvoudig meer. Even binnenlopen is er namelijk niet meer bij. Iedereen zal zijn of haar "coronapas" moeten gaan gebruiken.

In tegenstelling tot mensen die volledig gevaccineerd (of recentelijk hersteld) zijn, moeten niet-gevaccineerde mensen eerst een coronatest doen voordat zij een geldige QR-code in de corona-app krijgen. Dit wordt gedaan om het coronavirus er samen onder te krijgen. De één vindt het een goede ontwikkeling, de ander heeft zo zijn bedenkingen.

De bioscopen vrezen dat het bioscoopbezoek een flinke deuk oploopt. De voornaamste doelgroep van bioscopen - jongeren, ook onder de 18 jaar - zouden vaccinatie niet zo zien zitten, of in ieder geval minder dan oudere mensen. Testen zorgt logischerwijs voor een drempel om spontaan een filmpje te pakken.

Daarnaast blijken er mensen te zijn die verplichte identificatie op medische gronden ethisch niet verantwoord vinden en laten de coronapas daarom links laten liggen.

Welke invloed heeft de coronapas op jouw bioscoopbezoek?
Hieronder een poll om te kijken welke impact de coronapas heeft onder filmliefhebbers die uiteraard in vele getalen op FilmTotaal te vinden zijn. De poll gaat dus niet over het vaccineren an sich, maar over de invloed van de coronapas op jouw bioscoopbezoek, die vanaf 25 september gehanteerd wordt.

Met respect voor de mening van de ander, mag je uiteraard je reactie achterlaten op de gebruikelijke plaats. Succes met stemmen!

Note: Op dit moment lijkt de uitkomst van de poll wat te zijn 'beïnvloed'. Een dag na verschijning van de poll stond optie twee ("niet of duidelijk minder naar de bioscoop') ruim een dag op circa 43%. De praktijk gaat uiteraard uitwijzen wat de daadwerkelijke impact is van de coronapas.41 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Geen fan van deze achterlijke beleid (volledig gevaccineerde mensen kunnen ook besmet raken!). Maar ik ga wel naar 007. Het is zoals het is.

Overlord

Avatar

Zonder bioscoopkaartje kom je toch ook de zaal niet binnen ?
Ik heb geen moeite met een extra controle.
Morgen lekker naar Dune, en er komt nog heel veel moois aan de komende maanden.

Gigan72

Avatar

Heeft geen invloed op mij maar ik ga toch bijna nooit naar de bios.
Kijk films liever gewoon thuis.

Henk71

Avatar

nee heeft geen in impact op mij ik ben gevaccineerd dus even laten zien en klaar

Robbepost

Avatar

Ik ga maar een paar keer per jaar naar de bioscoop. Ik ben volledig gevaccineerd dus voor mij maakt het geen reetje uit.

Frixion

Avatar

Ik ben niet gevaccineerd en dat ook niet van plan. Ik laat me ook geen stok in m'n neus rammen dus ga maandag nog snel naar Dune en daarna voorlopig geen bioscoop meer voor mij helaas.

Danos1

Avatar

Ik mis een optie in de poll of mensen nu juist naar de bios gaan tov de huidige situatie.

Er zijn genoeg mensen die in de risico groep vallen nu niet naar het terras, café of bios gaan ivm de risico’s.

Bram

Avatar

@Danos1, dat was idd een goede optie geweest. Helaas niet toe te voegen aan de poll. De kans is groot dat die mensen voor antwoord één gaan.

Jaws

Avatar

laat je vaccineren zou ik zeggen. totaal geen moeite voor extra controle.
ik werk in de zorg en heb net iets te veel mensen door zien gaan door dit virus.
oja het is allemaal nep volgens een stelletje ............

JaWBerrY

Avatar

Al ben ik gevaccineerd en ben ik niet tegen de coronapas, ik hoop dat we zo snel mogelijk weer naar normaal kunnen voor iedereen. Ik blijf dus lekker naar ee bioscoop gaan wanneer ik wil

Pronk47

Avatar

Volgenden week lekker naar Dune

GreenHornet

Avatar

Natuurlijk ga ik, wat moet ik anders ik heb geen D+ en HBO max

Don.Hellywood

Avatar

Ben geprikt dus no problemo. Zouden meer mensen moeten doen.

adofmirosch

Avatar

Nee ik ga niet meer heen. Ik laat me niet vaccineren omdat ik niet bij de doelgroep hoor die er aan overlijd. Ben halverwege de 20, sport een paar keer per week en eet gezond. Heb corona 2x gehad en het was voor mij niet meer dan een griepje... Dus waarom zou ik mij in laten spuiten met rommel.

Angelo1979

Avatar

Ken de tellen, dan tel d’r maar niet op.
Kan de bios wel missen.
Lekker op de bank.

En ieder zijn eigen mening natuurlijk d’r over.

Ik vind dat niemand d’r over mag beslissen of er wat in je lijf geprikt wordt, dat is nog altijd je eigen beslissing.
Volks gezondheid of niet.


Astraeus

Avatar

Ik blijf gewoon gaan.
Ik vind het geen moeite om te laten zien dat ik gevaccineerd ben.
Ik kan mij wel voorstellen dat dit anders voor mensen zonder vaccin is.

horizon

Avatar

Hoe iedereen zijn medische privacy opgeeft tegenwoordig. En zal mij niet verbazen als ze dit paspoort gaan uitbreiden. Maar misschien komt bezinning.

Enfin, ook twee keer gehad. Één keer echt goed ziek en tweede keer stuk stuk minder.

(Hoewel ik natuurlijke afweer prefereer is het voor ouderen en mensen met onderliggend iets natuurlijk niet gek een vaccin te krijgen).

Spider-fan

Avatar

Ik ging toch al niet veel meer. Vroeger wel heel vaak. Dit jaar alleen naar Jungle Cruise geweest. Wel zin in Dune en No Time to Die. Dune zou nog net te redden zijn voordat het verplicht wordt, maar No Time to Die komt er na uit. Dus als het de enige manier is om No Time to Die te zien, dan ga ik er wel naar informeren. Ik weet niet waar je die pas haalt.
Ik vind simpele dingen als bioscoop wel een hoop gedoe tegenwoordig. Ik heb pas voor het eerst een mobiel dit jaar, en eigenlijk gebruik ik hem nooit, al dat gedoe met apps. Ik zit al zoveel achter mijn pc, ik hoef al dat soort dingen eigenlijk niet op mijn telefoon ook nog.

Gyros regime

Avatar

Als het moet dan doen we dat toch gewoon.. vind uberhaupt al langer dan er een soort ledenpas moet komen zodat figuren die zich misdragen geweigerd kunnen worden net zoals in zwembaden tegenwoordig.

Civilian Supreme

Avatar

Ik heb nog geen vaccinatie gehad, ben niet totaal tegen maar de manier waarop alles gaat staat mij erg tegen. De zogenaamde 'vrije keuze' die je hebt is pure onzin. Het is pure dwang waarbij je uiteindelijk niks anders kan dan allemaal dat trechtertje inlopen.
Ik ben in alles meegegaan met maar 1 reden, het ontlasten van de ic's zodat er normaal gewerkt kan worden in de ziekenhuizen.
Maar het laatste half jaar is pure wanbeleid en misleiding en daar ligt bij mij de grens, voor mij houd het doen van uitstapjes zoals de bios dan ook op. Al draait de beste film ooit, ik zal er niet bij zijn.
Als ik voor mijzelf spreek is dat ook niet zo lastig, ik kan best zonder maar voor mijn gezin is een ander verhaal.
Zodra de boel onder spanning komt te staan zullen we toch keuzes moeten maken.

Civilian Supreme

Avatar

Daarbij word ik erg geïrriteerd van mensen die alles alleen maar zwartwit zien. Als je niet gevaccineerd bent of je hebt wat tegenargumenten ben je gelijk een wappie. Er bestaat ook nog zoiets als de middenweg he?!
Er zijn genoeg mensen die heus wel weten dat het niet zomaar een griepje is maar dat is voornamelijk voor de zwakkeren/ouderen/personen met onderliggende problemen een gevaar.
Voor de grootste groep vormt dit virus geen enkel gevaar en is het daadwerkelijk niet meer dan een griepje of zelfs niks.
Noem mij maar dom maar ik zie het heel simpel.
- IC's zijn niet meer overbelast
-de risicogevallen zijn allemaal gevaccineerd
-de overigen kunnen groepsimmuniteit opbouwen door juist dingen als grote evenementen door te laten gaan.

Dus wat is het probleem?!

Artificialis

Avatar

Jongeren en jongvolwassenen zijn (terecht) de minst gevaccineerde doelgroep. Bioscopen, horeca, toerisme en vele andere sectoren zijn voor hun inkomen afhankelijk van deze mensen. Het coronatoegangspasbeleid is de zoveelste doodschop voor deze sectoren en hun publiek.

aeverhoog

Avatar

Een tikkie onnozel is het wel weer. Overdag zit er meestal een handvol mensen in een willekeurige zaal. Daar werkt 1,5 meter dikke prima.

Gigan72

Avatar

@spiderfan
De coronacheck app kan je gewoon downloden en dan inloggen met je digid en dan ben je klaar is nog geen minuut werk.

RobzZ01

Avatar

Tuurlijk. Los van het feit dat ik het tamelijk onzin vind om mezelf gevaccineerd te verklaren ga ik niet moeilijk doen. Al genoeg narigheid meegemaakt de afgelopen 1,5 jaar en Dune, Bond en Halloween Kills moeten gewoon een bios bezoekje krijgen. Dan maar met pas.

Decepticon

Avatar

Ja hoor, ik ga gewoon naar de bios. Ik ben gevaccineerd, dus geen probleem.

Spee

Avatar

adofmirosch 18.09.2021 17:44

Nee ik ga niet meer heen. Ik laat me niet vaccineren omdat ik niet bij de doelgroep hoor die er aan overlijd. Ben halverwege de 20, sport een paar keer per week en eet gezond. Heb corona 2x gehad en het was voor mij niet meer dan een griepje... Dus waarom zou ik mij in laten spuiten met rommel.
Welke rommel?

mcdaktari

Avatar

Ik kijk sowieso geen films meer in de bios. Ik heb thuis een super grote oled TV, en de films staan tegenwoordig net zo snel op internet als in de bios, of sneller. En thuis kan ik er bij gaan liggen hoe ik wil. Nee de bios gaat hem voor mij iig niet meer worden ????

Goku32

Avatar

Voor mij is het bioscoop bezoek af gelopen, want dit geeft wel de door slag voor mij om niet meer te gaan. Was een groot bioscoop fan. Maar echt een onzin om allemaal test te doen voor een bioscoop bezoeken

centr1no

Avatar

Civilian Supreme "Voor de grootste groep vormt dit virus geen enkel gevaar en is het daadwerkelijk niet meer dan een griepje of zelfs niks. "
Dus omdat je er zelf geen last van hebt is het niet nodig om anderen te willen beschermen of bij te dragen aan de groepsimmuniteit?
Civilian Supreme "Ik heb nog geen vaccinatie gehad, ben niet totaal tegen maar de manier waarop alles gaat staat mij erg tegen. De zogenaamde 'vrije keuze' die je hebt is pure onzin. Het is pure dwang waarbij je uiteindelijk niks anders kan dan allemaal dat trechtertje inlopen."
Het probleem is dat jij denkt dat je vrije keuze geen consequenties mag hebben.
Civilian Supreme "- IC's zijn niet meer overbelast
-de risicogevallen zijn allemaal gevaccineerd
-de overigen kunnen groepsimmuniteit opbouwen"
De IC's zijn nog steeds hoger belast omdat ze naast de Covid-gevallen ook een enorme achterstand weg te werken hebben.
De risicogevallen zijn ook helemaal niet allemaal gevaccineerd. 10-15% niet.
Groepsimmuniteit is niet iedereen besmetten maar zorgen dat het percentage dat nog besmet kan worden zo laag is dat het theoretisch immuniteit genoemd kan worden.
Spee "Ik laat me niet vaccineren omdat ik niet bij de doelgroep hoor die er aan overlijd."
Ikke ikke ikke en de rest ken stikke.

donniebrasco

Avatar

No problemo ... @Spee-goïst @Civilian Supreme blablabla.

Supercarlover

Avatar

Ik ga gewoon naar de bios. Dat soort leuke uitjes laat ik me niet ontzeggen. Niks is zo mooi als een film beleven in de bioscoop.

William Walker

Avatar

Ik ben gevaccineerd, had een abonnement, maar zal door de coronapas nu aanzienlijk minder naar de bios gaan, alleen nog maar naar de films die ik per se wil zien zoals 007. Minimaal 20 minuten voor aanvang aanwezig moeten zijn, en daardoor waarschijnlijk lang in de rij moeten staan, daar kick ik op af. Van mij had de 1,5 mtr regel gewoon mogen aanblijven.

lindalkr

Avatar

centr1no Gevaccineerden kunnen nog steeds besmettelijk zijn. Omdat zij gevaccineerd zijn hebben deze personen minder tot geen last van de besmetting maar kunnen dit nog wel doorgeven. Een vaccinatie maakt je zelf minder ziek maar beschermt niet je omgeving. Een vaccinatie neem je dus alleen voor jezelf en die keus mag iedereen voor zichzelf maken.

Ilona S

Avatar

Je staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis wanneer je als bioscoop meegaat in de misdaden van het kwaadaardige Rutte regime. Van mij mogen alle bedrijven die hierin meegaan failliet

PRIME

Avatar

@lindalkr

Hoe zieker je wordt van corona, hoe meer je het doorgeeft. Ga jij in een kamer staan met 39+ graden koorts door corona dan heb je waarschijnlijk iedereen in die kamer besmet.
Ben je zelf niet ziek, dan heb je ook minder mogelijkheden om het door te geven.
Dus vaccineren helpt wel degelijk met het doorgeven van corona.

Frientje83

Avatar

Zeer zeker dat ik niet meer ga na invoering van de coronapas, ondanks dat ik gevaccineerd ben weiger ik mee te werken aan dit polariserende (wan)beleid.

Serialmom

Avatar

Ingelogd speciaal om hier even te reageren. Ik ben nl. die ouderwetse moeder die amper apps gebruikt maar wel eens in de 3 weken met de kids naar de bios wil. Stop deze 2-deling! Je bent kneitergek als je dat vaccin neemt waarvan totaal onduidelijk is wat de lange termijn effecten zijn. Zolang jullie dit rare dwangspel meespelen komen wij niet! Er staan steeds meer bekende mensen en bedrijven op, sluit je aan.

MarleenCK

Avatar

Ik heb vorig jaar corona gehad, ben daar niet erg ziek van geweest. Ik heb natuurlijke immuniteit (via bloedonderzoek bewezen), maar nee ik mag er niet in. Mijn gevaccineerde moeder heeft alsnog corona gekregen en heeft in het ziekenhuis gelegen. Ik ken nu al zoveel mensen om mij heen, gevaccineerd en alsnog ziek, zij mogen dus zo'n zaal vullen en ik niet. Raar beleid. Dus nee ik doe niet mee aan deze uitsluiting van gezonde mensen.

Bas82

Avatar

Ik ben echt een filmfanaat! En het is met pijn in m’n hart dat ik nu helaas niet meer naar de film kan! Het gaat tegen alle principes in om hier op ook maar enige manier aan mee te werken. En ik ben van mening dat de mensen die wel gaan omdat ze zo nodig naar “Dune” moeten en daarom al hun waarden en principes laten vallen zich op hun hoofd zouden moeten krabben en nadenken. Hieraan meewerken betekend dat je het eens bent met het buitensluiten van een deel van de samenleving op basis van….. We begeven ons in heel gevaarlijk gebied en hier zouden we tegen in opstand moeten komen. Want hoe is dit geen discriminatie? Maakt niet uit wat je vind van het vaccin of wat dan ook. Dit kan niet! En we gaan er spijt van krijgen dat we dit toelaten!. Want deze maatregel gaat nooit meer weg.

centr1no

Avatar

Serialmom "Je bent kneitergek als je dat vaccin neemt waarvan totaal onduidelijk is wat de lange termijn effecten zijn. Zolang jullie dit rare dwangspel meespelen komen wij niet!"
Als je zou begrijpen wat een vaccin is en wat het doet zou je ook kunnen begrijpen dat er helemaal geen lange termijn effecten zijn. De kans dat je van een mRNA-vaccin ziek wordt is zelfs kleiner dan bij de griepprik. Dat jij als niet-gevaccineerde niet komt is juist de bedoeling.
MarleenCK "Ik ken nu al zoveel mensen om mij heen, gevaccineerd en alsnog ziek,"
Zoveel? Toch raar. Van al mijn familie, kennissen en mijn bedrijf met zo'n 800 man ken ik werkelijk helemaal niemand die na de vaccinaties nog Covid heeft gekregen. Gaan die zoveel mensen om jou heen er speciaal naar op zoek of zo?
Bas82 "Hieraan meewerken betekend dat je het eens bent met het buitensluiten van een deel van de samenleving op basis van….. "
Ik zal het voor je afmaken; stupiditeit. Uitgezonderd degenen die om medische redenen geen vaccinatie kunnen krijgen is het hele geleuter over waarden en principes gewoon onzin.
Dit is zeker discriminatie. Niemand die dat ontkent. En waarom het kan? Omdat helder denkende mensen geen zin hebben om zich ziek te laten maken door individuen met rare ideeën over wat principes zouden moeten zijn. Tegen welke principes gaat dit dan wel in?
Bas82 "Want deze maatregel gaat nooit meer weg."
Deze maatregel gaat gewoon weer weg als het virus weg is. Als je een filmfanaat bent zou je toch blij moeten zijn dat bioscopen gewoon open kunnen blijven en bezoekers kunnen ontvangen? Het enige dat gevraagd wordt is dat je aantoonbaar gezond bent.

NieuwsFilm

meest populair