Poll Coronapas: ga jij nog naar de bioscoop?

Poll Coronapas: ga jij nog naar de bioscoop?

Bioscopen vrezen een terugval in het aantal bezoekers.

Vanaf 25 september is een bezoekje aan de bioscoop niet voor iedereen zo eenvoudig meer. Even binnenlopen is er namelijk niet meer bij. Iedereen zal zijn of haar "coronapas" moeten gaan gebruiken.

In tegenstelling tot mensen die volledig gevaccineerd (of recentelijk hersteld) zijn, moeten niet-gevaccineerde mensen eerst een coronatest doen voordat zij een geldige QR-code in de corona-app krijgen. Dit wordt gedaan om het coronavirus er samen onder te krijgen. De één vindt het een goede ontwikkeling, de ander heeft zo zijn bedenkingen.

De bioscopen vrezen dat het bioscoopbezoek een flinke deuk oploopt. De voornaamste doelgroep van bioscopen - jongeren, ook onder de 18 jaar - zouden vaccinatie niet zo zien zitten, of in ieder geval minder dan oudere mensen. Testen zorgt logischerwijs voor een drempel om spontaan een filmpje te pakken.

Daarnaast blijken er mensen te zijn die verplichte identificatie op medische gronden ethisch niet verantwoord vinden en laten de coronapas daarom links laten liggen.

Welke invloed heeft de coronapas op jouw bioscoopbezoek?
Hieronder een poll om te kijken welke impact de coronapas heeft onder filmliefhebbers die uiteraard in vele getalen op FilmTotaal te vinden zijn. De poll gaat dus niet over het vaccineren an sich, maar over de invloed van de coronapas op jouw bioscoopbezoek, die vanaf 25 september gehanteerd wordt.

Met respect voor de mening van de ander, mag je uiteraard je reactie achterlaten op de gebruikelijke plaats. Succes met stemmen!

Note: Op dit moment lijkt de uitkomst van de poll wat te zijn 'beïnvloed'. Een dag na verschijning van de poll stond optie twee ("niet of duidelijk minder naar de bioscoop') ruim een dag op circa 43%. De praktijk gaat uiteraard uitwijzen wat de daadwerkelijke impact is van de coronapas.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair