Chris Rock vindt het nog steeds jammer dat 'Superman Lives' met Nicolas Cage nooit werd gemaakt

De acteur zou een belangrijke rol spelen, maar Warner Bros annuleerde het hele project.

Wouter Drummen 19 september 2021 17:28 in Algemeen
Het had niet veel gescheeld of Chris Rock had een belangrijke rol gespeeld in de superheldenfilm Superman Lives, waarin niemand anders dan Nicolas Cage in de huid zou kruipen van de geliefde superheld. Rock blikt nu terug op de geannuleerde blockbuster.

Tim Burton zou de regie voor zijn rekening nemen en buiten Rock en Cage had een andere belangrijke rol moeten gaan naar de iconische Christopher Walken. Hij zou oorspronkelijk de grote schurk in de film spelen, namelijk Brainiac.

Daar bleef het echter niet bij. Heel wat andere grote namen deden ook de ronde. Zo zouden Jim Carrey, Gary Oldman, Sandra Bullock, Courteney Cox, Julianne én Michael Keaton betrokken zijn bij het project, of op z'n minst gecontacteerd zijn voor een rol, maar het mocht niet zo zijn...

Zo dichtbij
In 1997 leek alles voor elkaar te zijn en was iedereen klaar om te beginnen. De bedoeling was om de film uit te brengen in 1998, voor de 60ste verjaardag van het eerste Superman stripboek. Maar net drie weken voor de opnames trok Warner Bros. de stekker eruit...

Zo zegt Rock: "Het is jammer dat ik nooit de kans heb gekregen om in een superheldenfilm te spelen, maar ik was er echt heel dichtbij! Zo'n 20 jaar geleden werd ik in Superman gecast, toen Nic Cage de superheld zou spelen."

"Het ging allemaal voorspoedig. Ik werd gecast en had al mijn outfits al gekregen. Ik had de miniatuur-sets gezien en bracht veel tijd door met Tim, die alles al uitgekiend had. Maar toen viel het in een keer allemaal uit elkaar. Vandaag de dag zit ik nog steeds met een zo'n gevoel: 'Waar is mijn superheldenfilm?' Ik was zo dichtbij..."

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RogueWon

Avatar

Wat kan mij schelen wat Chris Rock vindt...in het algemeen?

justmikemovies

Avatar

Had zeker een goede film kunnen worden, maarja. Uiteindelijk kregen we Superman Returns… een teleurstellend script, maar wel een geweldige Superman.

Sunspot

Avatar

^

Yep, Routh was goed als Superman, alleen het script was veel te romantisch vooral, en miste wat actie, een echte vijand

NieuwsFilm

meest populair