Wanneer speelt Marvel Studios-film 'Eternals' zich nou eigenlijk af?

Wanneer speelt Marvel Studios-film 'Eternals' zich nou eigenlijk af?

We vertellen je wanneer de nieuwe film zich afspeelt.

Het Marvel Cinematic Universe breidt de komende tijd enorm uit. Met de film Eternals duiken we het verre verleden in. Het verhaal van die film overspant een periode van duizenden jaren.

Centraal staat een groep oeroude wezens, gemaakt door de Celestials (godachtige kosmische entiteiten waar Star-Lord's vader Ego the Living Planet onderdeel van was). De Eternals maakten een belangrijk deel uit van de menselijke geschiedenis en keren terug uit de vergetelheid om het op te nemen tegen hun tegenhangers: de Deviants.

Wanneer speelt de film zich af?
Goed, dit is een meerledige vraag. We weten namelijk dat de film zich afspeelt over meerdere periodes en laat zien wanneer de helden allemaal leefden en wat ze hebben meegemaakt tijdens de menselijke geschiedenis.

5.000 jaar voor Christus: De trailers lieten zien dat de Eternals op Aarde aankomen in een tijd waarin de mensen al schapen gedomesticeerd hebben. Dat gebeurde een kleine 7.000 jaar geleden. Helemaal zeker is dat niet, gedacht wordt dat mensen hiermee begonnen tussen de 7.000 en 10.000 jaar geleden.

600 jaar voor Christus: Een ander moment dat we zien is een stel Eternals dat zich verzamelt voor de Ishtar-poort, de poort naar de binnenstad van Babylon. Die werd zo'n 2.600 jaar geleden gebouwd.

79 jaar na Christus: We zien ook mogelijk de uitbarsting van de Vesuvius, een vulkaanuitbarsting die duizenden levens eiste.

De zomer van 2024: Duidelijk is dat de Deviants in de zomer van 2024 terug op Aarde keren. Dat weten we omdat de film zich ruwweg tegelijk met Spider-Man: Far From Home afspeelt, acht maanden na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

De andere periodes waarin de film zich afspeelt zijn nog niet goed te definiëren aan de hand van de trailers. Zo zien we Druig midden in een stad die in brand staat, mogelijk is dat de val van een oude Azteekse maatschappij (te zien aan de gebouwen die hem omringen). Zeker weten we dat natuurlijk pas als de film te zien is.

NieuwsFilm

meest populair