Lesbische nonnenfilm 'Benedetta' van Paul Verhoeven verboden in Rusland

Lesbische nonnenfilm 'Benedetta' van Paul Verhoeven verboden in Rusland

De nieuwe film van Verhoeven schokt iets te veel blijkbaar.

De nieuwe film van Paul Verhoeven, Benedetta, is verboden in Rusland. Centraal in de productie staat de liefde tussen twee lesbische nonnen.

RTL meldt dat de film alsnog niet gedistribueerd mag worden in het land. Eigenlijk had de film daar vanaf 7 oktober te zien moeten zijn.

Zelfgemaakte dildo
Problematisch zou zijn dat een van de scènes een moment omvat waarin de twee nonnen een zelfgemaakte dildo gebruiken in de vorm van een heilige. De scène is volgens het Russische ministerie van cultuur beledigend voor religieuze mensen.

In Rusland is het sowieso al ingewikkeld om films met homoseksualiteit als thematiek uit te brengen. In dit geval geldt dat de film sowieso al moeilijk zou liggen.

Bovendien legt Verhoeven zoals we van hem gewend zijn nadruk op expliciete seksscènes en is er geweld in de film te zien. Die zaken maken het een typische Verhoeven-film, maar wel eentje die meteen moeilijk uit te brengen is in landen als Ruslands.

Centraal in de film staat Benadetta Carlini, een Italiaanse non uit de zeventiende eeuw die wonderen kan verrichten en geteisterd wordt door verontrustende religieuze en erotische visioenen. Ze wordt verliefd op een andere non en dat leidt al snel tot problemen.

NieuwsFilm

meest populair