'The Batman' krijgt een opvallend themalied van Michael Giacchino

En dat kan je hier beluisteren.

Componist Michael Giacchino onthult het thema voor de aankomende DC-film The Batman, van regisseur Matt Reeves. Daarin speelt Robert Pattinson de rol van de Dark Knight.

The Batman wordt geen oorsprongsverhaal. In plaats daarvan focust de boel zich op de vroege jaren van Bruce Wayne als de gemaskerde burgerwacht. Naast Batman zien we in de film ook The Riddler, The Penguin, speelt Catwoman een rol en is natuurlijk Alfred Pennyworth terug. Batman krijgt het dus nogal druk.

De muziek
De muziek is vaak een ondergewaardeerd aspect van een film. Voor de Batman-franchise zijn gelukkig vaak getalenteerde componisten aangetrokken.

Muziek werd bijvoorbeeld gemaakt door Danny Elfman, Hans Zimmer en nu dus door Giacchino. Hij is een Oscar-winnaar en een van de bekendste componisten van deze generatie.

Om Batman Day te vieren kwam Giacchino met een snipper van het nieuwe thema van Batman voor de film van Matt Reeves. De componist noemde het DC FanDome expliciet in zijn bericht op Twitter, wat erop duidt dat het volledige lied wellicht in oktober te horen is.

Hieronder kan je zien hoe hij het lied componeert:



NieuwsFilm

meest populair