Oorspronkelijke 'Star Wars'-editor is woedend over de vervolgfilms van Disney

Oorspronkelijke 'Star Wars'-editor is woedend over de vervolgfilms van Disney

Marcia Lucas is helemaal niet tevreden.

Marcia Lucas, de editor van de oorspronkelijke Star Wars-films, is enorm kritisch op de Disney-films in de franchise die gemaakt zijn onder Kathleen Kennedy en J.J. Abrams.

Na de overname van Lucasfilm door Disney, besloot men in 2015 de franchise een nieuwe filmtrilogie te geven. Star Wars: The Force Awakens was de eerste toevoeging, met een nieuwe draai aan het klassieke verhaal en personages als Rey en Finn. Maar de daaropvolgende films wisten niet heel erg te scoren bij het publiek en de critici.

Niet heel goed
Lucas werd geïnterviewd in het kader van het boek Howard Kazanjian: A Producer's Life van J.W. Rinzler. Tijdens dat interview was ze behoorlijk kritisch.

"Ik vind Kathleen geweldig. Ik vind haar altijd tof. Ze is heel slim en briljant. Een prachtige vrouw. Ik hou ook van haar echtgenoot, Frank. Ik vind hen allebei geweldig. Nu ze Lucasfilm leidt en films maakt, lijkt het alsof Kathy Kennedy en J.J. Abrams geen idee hebben van wat Star Wars is. Ze snappen het niet," aldus Lucas.

"Ze begrijpen het niet. En J.J. Abrams schrijft die verhalen. Toen ik de film zag waarin ze Han Solo vermoordden, was ik furieus. Ik was echt woedend dat ze Han Solo vermoord hebben. Daar zat geen ritme, geen reden in. Ik dacht: je begrijpt het verhaal van de Jedi niet, de magie van Star Wars. Waarom dump je Han Solo? Ze lieten Luke Skywalker desintegreren, doodden Han en Luke, en hadden geen Princess Leia meer. Maar spugen elk jaar films uit. En ze denken dat het belangrijk is om vrouwen aan te spreken en dus is de hoofdpersoon een vrouw die Jedi-krachten zou hebben en we weten niet hoe ze die kreeg of wie ze is. Het is vreselijk slecht. De verhaallijnen zijn verschrikkelijk. Gewoon vreselijk. Slecht. Je mag mij citeren. J.J. Abrams, Kathy Kennedy, ga met mij in gesprek."

NieuwsFilm

meest populair