Zo heftig waren de reacties op komst Daniel Craig als James Bond

Zo heftig waren de reacties op komst Daniel Craig als James Bond

Casting Director Debbie McWilliams blikt terug op ongelooflijk negatieve pers.

Vanaf eind deze maand draait No Time to Die in de Nederlandse bioscopen. Met die film nemen we afscheid van hoofdrolspeler Daniel Craig en daarna gaan we waarschijnlijk een periode tegemoet waarin zijn opvolger gezocht én gevonden zal worden.

Craig werd op 14 oktober 2005 officieel aangekondigd als de nieuwe James Bond-acteur. Hij volgde Pierce Brosnan op die de rol vier keer had gespeeld. In gesprek met Entertainment Weekly blikte Casting Director Debbie McWilliams terug op de enorme kritiek die Craig over zich heen kreeg.

Pers was ongelooflijk negatief
"Het was ongelooflijk negatief moet ik zeggen. De reactie vanuit de pers was verschrikkelijk en ik had zo'n medelijden met hem, maar ik denk dat het hem bijna aanspoorde om zijn uiterste best te doen om te bewijzen dat iedereen ongelijk had,'' aldus McWilliams.

"Gedurende de opnames kwamen er dingen naar buiten over dat hij niet kon lopen en praten, niet kon rennen, niet goed kon autorijden, zoveel dingen die totaal en volkomen onwaar waren," vervolgende de Casting Director. "En hij luisterde er gewoon niet naar, ging door met het werk, en toen de film uitkwam was iedereen van: 'oh wauw, ik denk dat ik hem toch best goed vind'."



Binnenkort nemen we van Craig afscheid. In No Time to Die zien we hem voor de vijfde en laatste keer. Daarna mag McWilliams aan de slag met zijn opvolger, als die stiekem al niet is gevonden.

NieuwsFilm

meest populair