Cary Fukunaga (No Time to Die) legt uit waarom hij 'It' de rug toekeerde

The Shining vs. Annabelle-versie.

Wouter Drummen 24 september 2021 12:55 in Algemeen
Cary Fukunaga, o.a. bekend van de sterk onthaalde HBO-serie True Detective en de Netflix-film Beasts of No Nation, zou normaal gesproken de horrorfilm It voor zijn rekening nemen. Hier kwam het echter niet van en nu weten we waarom.

Tijdens een recent interview liet de regisseur zich erover uit. Hij had getekend voor de verfilming van Stephen King's beroemde boek, maar werd op het laatste moment vervangen door Andy Muschietti.

De reden
Zo zegt Fukunaga: "Ik heb vier of vijf jaar aan de film gewerkt voor Warner Bros. Net toen we op het punt stonden om aan de opnames te beginnen, werd het project overgenomen door New Line Cinema."

De studio en de regisseur zaten echter niet op dezelfde golflengte, waardoor Fukunaga besloot het project te verlaten: "Ik had een drama met horrorelementen voor ogen, zoals 'The Shining'. De studio wilde echter iets maken dat op 'Annabelle' leek."

James Bond
Als gevolg hiervan vertrok Fukunaga. Of hij nog snel een horrorfilm zal maken valt nog te zien. De laatste jaren heeft de regisseur het sowieso te druk gehad, aangezien hij No Time to Die heeft gemaakt. De nieuwe James Bond film (en Daniel Craig's laatste avontuur als 007) zal binnenkort eindelijk te zien zijn!

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Musschieti heeft juist heel erg zijn eigen film gemaakt voelt het. Het voelt vaak niet zo sterk als het boek, omdat er heel veel veranderd is en toegevoegd. Het is niet zoals de films van Flanagan, die wel dingen verandert, maar die zo veel van King houdt persoonlijk dat het toch qua gevoel heel dicht bij King blijft liggen, al is Doctor Sleep een fusie met Kubrick's visie geworden uiteraard, maar wel één die warm en menselijk blijft zoals King en niet afstandelijk zoals Kubrick.

Fukunaga's film had ik ook wel willen zien. Zou hij bij het boek zijn gebleven of het ook heel erg naar zijn hand hebben gezet zoals Musschietti.

Uiteindelijk hoop ik op een derde verfilming van IT die een limited series zal zijn (zoals 11.22.63 van creator Bridget Carpenter) en alle bekende scènes uit het boek zal bevatten zonder veel aanpassingen.

AlanSmithee

Avatar

@Spider-Fan Fukunaga's versie stond heel ver van het boek af. Bij hem waren het maar zes kinderen, Stan was namelijk een goudvis die in het begin sterft op de mobiele hamburgergrill van Mike Hanlon's vader. Richie Goldfarb was nu het Joodse jongetje, en stiekem homosexueel. Daarnaast heeft It een deal gesloten met Al Marsh: als kind bespaarde It zijn leven, zodat hij op kon groeien om elke nacht Bevvie te molesteren, en zodat It van haar angsten kon eten.

Muschietti's versie behoudt overigens wel het grootste deel van het Fukunaga script, zeker 60%. Het zijn vooral de details die verandert zijn.

NieuwsFilm

meest populair