Cary Fukunaga (No Time to Die) legt uit waarom hij 'It' de rug toekeerde

The Shining vs. Annabelle-versie.

Cary Fukunaga, o.a. bekend van de sterk onthaalde HBO-serie True Detective en de Netflix-film Beasts of No Nation, zou normaal gesproken de horrorfilm It voor zijn rekening nemen. Hier kwam het echter niet van en nu weten we waarom.

Tijdens een recent interview liet de regisseur zich erover uit. Hij had getekend voor de verfilming van Stephen King's beroemde boek, maar werd op het laatste moment vervangen door Andy Muschietti.

De reden
Zo zegt Fukunaga: "Ik heb vier of vijf jaar aan de film gewerkt voor Warner Bros. Net toen we op het punt stonden om aan de opnames te beginnen, werd het project overgenomen door New Line Cinema."

De studio en de regisseur zaten echter niet op dezelfde golflengte, waardoor Fukunaga besloot het project te verlaten: "Ik had een drama met horrorelementen voor ogen, zoals 'The Shining'. De studio wilde echter iets maken dat op 'Annabelle' leek."

James Bond
Als gevolg hiervan vertrok Fukunaga. Of hij nog snel een horrorfilm zal maken valt nog te zien. De laatste jaren heeft de regisseur het sowieso te druk gehad, aangezien hij No Time to Die heeft gemaakt. De nieuwe James Bond film (en Daniel Craig's laatste avontuur als 007) zal binnenkort eindelijk te zien zijn!

NieuwsFilm

meest populair