Andy Serkis kon niet geloven hoe Snoke aan zijn einde kwam

Andy Serkis kon niet geloven hoe Snoke aan zijn einde kwam

Niet alleen Star Wars-fans maar ook de acteur zelf was er niet weg van.

Andy Serkis speelde in de laatste Star Wars-trilogie Supreme Leader Snoke. Iedereen dacht dat dit de ultieme villain zou worden, dus lang niet iedereen was even blij met de manier waarop hij aan zijn einde kwam. Serkis keek hier zelf ook van op. Attentie: SPOILERS volgen!

Serkis, voornamelijk bekend van zijn baanbrekende motion-capture acteerwerk voor franchises als The Lord of the Rings en Planet of the Apes, was voor het eerst te zien als Snoke in The Force Awakens. Hij leek de grote, mysterieuze schurk van de nieuwe trilogie te worden, maar werd in The Last Jedi erg makkelijk om zeep geholpen door Kylo Ren.

Zonde
Het veelbelovende personage werd dus makkelijk afgeschreven en zijn achtergrondverhaal, waar de nodige Star Wars-fans al jaren over aan het speculeren waren, werd onbelangrijk. Serkis heeft hier zelf ook nog steeds moeite mee.

Zo zei de acteur recentelijk: "Het leek allemaal zo goed te gaan. Toen ik het script kreeg dacht ik: 'Man, wat speel ik toch een gaaf personage. Ik kan niet wachten om weer verder te... Wat?! Dit is een grap toch? Kom ik zo aan mijn einde?'"

"Ik had echt zoiets van: 'geloven jullie dat dit een goed idee is?' Om eerlijk te zijn voelde ik me ook wel gekrenkt. Ik had namelijk meer verwacht. Maar het is oké. Ik vond het geweldig het personage te spelen en de face-off scene tussen Kylo Ren en Rey is erg sterk, dus het was toch een mooie ervaring."

In The Rise of Skywalker kwamen we erachter dat Snoke niets meer was dan een marionet van Palpatine, om Kylo Ren naar 'The Dark Side' te trekken en The First Order nieuw leven in te blazen. Niet iedereen was hier een even grote fan van. Wat vonden jullie van Snoke's verhaal en einde?

NieuwsFilm

meest populair