Andy Serkis kon niet geloven hoe Snoke aan zijn einde kwam

Niet alleen Star Wars-fans maar ook de acteur zelf was er niet weg van.

Wouter Drummen 26 september 2021 15:47 in Algemeen
Andy Serkis speelde in de laatste Star Wars-trilogie Supreme Leader Snoke. Iedereen dacht dat dit de ultieme villain zou worden, dus lang niet iedereen was even blij met de manier waarop hij aan zijn einde kwam. Serkis keek hier zelf ook van op. Attentie: SPOILERS volgen!

Serkis, voornamelijk bekend van zijn baanbrekende motion-capture acteerwerk voor franchises als The Lord of the Rings en Planet of the Apes, was voor het eerst te zien als Snoke in The Force Awakens. Hij leek de grote, mysterieuze schurk van de nieuwe trilogie te worden, maar werd in The Last Jedi erg makkelijk om zeep geholpen door Kylo Ren.

Zonde
Het veelbelovende personage werd dus makkelijk afgeschreven en zijn achtergrondverhaal, waar de nodige Star Wars-fans al jaren over aan het speculeren waren, werd onbelangrijk. Serkis heeft hier zelf ook nog steeds moeite mee.

Zo zei de acteur recentelijk: "Het leek allemaal zo goed te gaan. Toen ik het script kreeg dacht ik: 'Man, wat speel ik toch een gaaf personage. Ik kan niet wachten om weer verder te... Wat?! Dit is een grap toch? Kom ik zo aan mijn einde?'"

"Ik had echt zoiets van: 'geloven jullie dat dit een goed idee is?' Om eerlijk te zijn voelde ik me ook wel gekrenkt. Ik had namelijk meer verwacht. Maar het is oké. Ik vond het geweldig het personage te spelen en de face-off scene tussen Kylo Ren en Rey is erg sterk, dus het was toch een mooie ervaring."

In The Rise of Skywalker kwamen we erachter dat Snoke niets meer was dan een marionet van Palpatine, om Kylo Ren naar 'The Dark Side' te trekken en The First Order nieuw leven in te blazen. Niet iedereen was hier een even grote fan van. Wat vonden jullie van Snoke's verhaal en einde?

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pascal08

Avatar

Dat had ik toen ze Snoke introduceerde in TFA en hoe zijn titel luidde “Supreme Leader Snoke” zoveel tenenkrommendheid had ik lang niet mogen ervaren.
Voor de SW franchise is het triest en beschamend wat wij hebben gekregen. Flop na flut na flop.

centr1no

Avatar

Niemand kon geloven hoe Snoke aan zijn einde kwam en die face-off scene tussen Kylo Ren en Rey is op z'n zachtst gezegd twijfelachtig.
Eén van de vele 'verrassingen' van Rian Johnson om alles 'nieuw' en 'beter' te maken.

Goku32

Avatar

Ik snap het ook nu nog steeds niet, zo een gevaarlijke sith en dan zo lachwekkend aan het einde komen, dat was echt een faal van de film

DucoZ

Avatar

Die Rian had eigenlijk vervolgd moeten worden. Vuile rosse.

Monojaxx

Avatar

Had zo gaaf geweest als Snoke Darth Plaguies (of zoiets) was gebleken. En dan dat hij wraak nam op Palpatine.... Of zoiets.

Gigan72

Avatar

Ep 7, 8 en 9 zijn gewoon een schande!!

Ereptile

Avatar

Zullen we gewoon collectief de Disney Trilogy als non-canon verklaren en vergeten? Of beschouwen als een "What If?"...

Sunspot

Avatar

Haha, die quote van Serkis :D

Sunspot

Avatar

@Monojaxx

Idd! En dat ze dan vechten om wie Kylo Ren aan zijn kant krijgt.

Smur1000

Avatar

Aan deze films meningen hangen is totaal overbodig. Er zijn geen meningen voor zulke bagger

horizon

Avatar

De dood van Snoke was perfect. Alleen al vanwege feit dat het een miserabele naam voor een grote slechterik is.

Master Of Films

Avatar

Wat vonden jullie van Snoke's verhaal en einde?
Ik vond het heel jammer dat er geen houten Maria beeldje aan te pas kwam.

horizon

Avatar

TLJ is wel de mooiste gefilmde star wars film.

Ook zonder Maria beeldje

Nature

Avatar

Rampzalige trilogie.

MichaelCaine

Avatar

Zoals Monojaxx al zegt was de grote hoop in de SW community dat Snoke Darth Plagueis, meester van Palps, zou zijn. Als Disney alleen al dat had gedaan en Rey betere, ook in SW geschiedenis verbonden ouders had gegeven (Kenobi of aan order 66 ontsnapte Jedi ofzo) dan was het nog steeds crap geweest want in geen enkele film kregen ze de juiste sfeer te pakken maar dan was iets minder frustrerende crap

kokosnoot

Avatar

Snoke vond ik waardeloos. Vond dat zo een slap verzinsel uit het niets...zelfs een cactus met een banjo was geloofwaardiger geweest.

Petertje

Avatar

Ik had het overtuigender gewonden met zo een einde dat niemand anders dan Jar Jar Binks Snoke was. Hij heeft immers the Clone Wars gestart...

PRIME

Avatar

Snoke had een best leuke, dreigende rol in de nieuwe trilogie, maar het moment waar Kylo Ren de macht pakt vond ik een erg sterke scene. Voor mij was het niet interessant om wéér een Sith Lord met een apprentice te zien, dus die power take over vond ik erg nice.
Het is jammer dat ze met RoS alles helemaal om zeep hebben geholpen.

MARQ242

Avatar

De naam Snoke vond ik al lachwekkend. Meer iets voor een Teenage Ninja Turtles boefje.

chefry1983

Avatar

Snoke begon dreigend als hologram maar TLJ maakte alles kapot. RoS was bizar slecht.

VilmEkspert

Avatar

Ik kon niet geloven dat Palpatine nog leefde.

NieuwsFilm

meest populair