Trailer 'Benedetta' van Paul Verhoeven is aanstootgevend

Trailer 'Benedetta' van Paul Verhoeven is aanstootgevend

Een film die recent nog werd geweigerd door Rusland.

Van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven verschijnt binnenkort zijn nieuwste film Benedetta. Niet geheel toevallig maakt de film nog al wat los. Sowieso is de film niet welkom in Rusland.

In Benedetta gaan we terug naar het Italië in het einde van de 17e eeuw, een periode waarin de pest het land teistert. Benedetta Carlini voegde zich bij het klooster in Pescia in Toscane. Benedetta, die in staat om wonderen te verrichten, heeft een gedenkwaardige impact op het leven in de gemeenschap.

Ze wordt bijgestaan door een metgezel, en de relatie tussen de twee vrouwen ontwikkelt zich tot een romantische liefdesaffaire. De beelden kunnen aanstootgevend zijn, zoals we van Paul Verhoeven toch wel gewend zijn.

Benedetta: 14 oktober in de Nederlandse bioscoop
De R-rated film met - uiteraard - flink wat vrouwelijk bloot - ging in première op het filmfestival van Cannes op 9 juli. Op dit moment staat Benedetta op een prima 85 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, met een 7.60 / 10 als gemiddelde beoordeling.

Er zijn in het drama, gebaseerd op het non-fictieboek Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy uit 1986 van Judith C. Brown, rollen voor onder Virginie Efira, Daphné Patakia en Charlotte Rampling. Vanaf 14 oktober op het witte doek. In de States komt de film in december uit.



NieuwsFilm

meest populair