Bioscoop alsnog door de knieën en checkt je Coronapas

Bioscoop alsnog door de knieën en checkt je Coronapas

Studentenbioscoop Kriterion komt over een paar dagen met een update.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat de studentenbioscoop Kriterion had besloten om niet te controleren op de Coronapas. De tegenactie blijkt van korte duur. De studenten hebben laten weten komende dagen toch de verplichte check te verrichten.

Via social media heeft het café-filmtheater een update gegeven: "Op dit moment zijn we genoodzaakt om coronatoegangsbewijzen te controleren. Over een paar dagen hebben we een update over de situatie en komen we weer met een uitgebreidere toelichting. Houd onze website of socials in de gaten hiervoor."

Controle door handhaving
"Na het bespreken van verschillende plannen zijn we uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we niemand de toegang tot ons pand willen verbieden," was de eerdere berichtgeving vanuit de bioscoop op Instagram.

Op bovenstaande komt de bioscoop nu terug na controle vanuit de gemeentelijke handhaving op zaterdagavond, valt te lezen op Het Parool. "We zijn met zijn vijftigen en hebben vanavond een vergadering met zijn allen," laat een medewerker maandagochtend weten aan de krant. "Dan wordt er meer duidelijk."

Het is nu afwachten wat Kriterion doet. De controle is verplicht, maar dit weekend moesten nog de nodige bioscoopbezoekers naar huis gestuurd worden doordat de corona-app te kampen had met storingen.



NieuwsFilm

meest populair