De bizarre reden waarom Clint Eastwood ineens ontslagen werd door Universal Pictures

De bizarre reden waarom Clint Eastwood ineens ontslagen werd door Universal Pictures

Clint Eastwood verloor z'n contract.

In de jaren vijftig had Clint Eastwood een contract met filmstudio Universal Pictures. Dat om een behoorlijk onverwachte reden.

Tegenwoordig is Eastwood een icoon, een beroemd acteur en succesvol regisseur. Hij staat nog altijd bekend als een van de beste Western-acteurs ooit. De afgelopen vijftig jaar is hij bovendien een vaste aanwezige in Hollywood.

Zevenjarige deal
Acteur Eastwood was in de jaren vijftig een opkomende ster die een deal had met Universal Pictures voor zeven jaar. Hij kreeg wat kleine rollen, waaronder in de film Revenge of the Creature. Maar Universal besloot zijn contract vervroegd te beëindigen.

Het verhaal waarom Eastwood ontslagen werd, komt van Burt Reynolds vandaan. Toevallig werd hij op precies dezelfde dag door Universal ontslagen als Eastwood. De klacht van Universal bij Eastwood, was dat er een stukje van zijn tand af was en hij een adamsappel had die iets te ver uit zou steken. Bovendien zou Eastwood te traag praten en niet goed genoeg luisteren.

Reynolds vertelde dat hijzelf ontslagen werd omdat hij niet goed genoeg zou kunnen acteren. Een probleem dat hij wat hemzelf betreft prima had kunnen oplossen. Dat gezegd hebbende, wist Eastwood genoeg rollen te krijgen om in zijn levensonderhoud te voorzien. En in 1958 brak hij door met de populaire serie Rawhide, waarin hij acht seizoenen een belangrijke rol speelde.

NieuwsFilm

meest populair