'Army of the Dead' verbergt een 'Army of Thieves' easter egg

'Army of the Dead' verbergt een 'Army of Thieves' easter egg

Een kleine hint naar een gruwelijk lot?

Netflix-film Army of the Dead bevatte een easter egg voor Army of Thieves, nog voordat het publiek kon weten wat daarmee bedoeld werd.

Zack Snyder rondde de opnames van Army of the Dead bijna een jaar voordat Army of Thieves aangekondigd werd af. Maar de plannen voor die film waren er duidelijk al vroeg, want je ziet duidelijk een verwijzing naar een van de hoofdpersonen van Army of Thieves.

Gedeeld universum
Army of Thieves is een prequel en duikt in het verhaal van Dieter, de kluizenkraker. De easter egg naar zijn film zie je nog voordat Dieter in beeld verschijnt.

Scott Ward en Maria Cruz benaderen de winkel waar Dieter werkt, waarbij je op een groot bord op het dak Gwendoline's Safe & Lock Co ziet staan. Gwendoline is de naam van het personage van Nathalie Emmanuel.

De trailer laat zien dat Dieter en Gwendoline op de een of andere manier een relatie lijken te krijgen. En is een hint naar haar noodlot, want vermoedelijk leeft ze niet meer aan het einde van Army of Thieves.

De kans lijkt groot te zijn dat de winkel een verwijzing naar haar is. Bovendien kan het feit dat de winkel zo dicht bij de vierde kluis in Hans Wagner's reeks van niet in te breken kluizen naar de Ring-cyclus opera van Richard Wagner ligt geen toeval zijn.

NieuwsFilm

meest populair