Waarom 'Dune' per se twee delen moest krijgen

Waarom 'Dune' per se twee delen moest krijgen

De film Dune moest wel in tweeën gesplitst worden.

Regisseur Denis Villeneuve bracht ons al Dune: Part One, met de hoop dat hij ons straks een tweede deel mag brengen. De kans dat dit gaat gebeuren lijkt vrij groot te zijn intussen, dus wie weet mag hij daar ter zijner tijd mee aan de slag. Maar waarom moesten er twee delen komen?

Centraal in Dune staat de jonge man genaamd Paul Atreides, de zoon van Duke Leto Atreides. We volgen zijn familie die gedwongen wordt te vechten in een oorlog tegen hun vijanden, de Harkonnens, nadat zijn vader de heerschappij over woestijnplaneet Arrakis accepteert.

Mislukte verfilmingen
Er zijn veel pogingen gedaan om een Dune-verfilming te maken. Maar niemand wist het werk van Frank Herbert goed te verfilmen, tot Villeneuve voorbij kwam.

De Frans-Canadese regisseur vertelde tijdens een interview met Wired waarom het een juiste keuze was om het verhaal op te delen:

"Ik maakte de keuze al vroeg in het proces en iedereen was het daarmee eens. Het boek vertelt te veel. Te veel voor één film. Of je moet een vijf uur durende film maken en dan haat iedereen je voor het feit dat hij te lang is. Dus besloten we hem in twee delen te maken. Het verhaal van de eerste film staat op zichzelf. Als je ernaar kijkt dan voelt het voor mij bevredigend. Maar om het verhaal af te ronden, heb je een tweede film nodig."

NieuwsFilm

meest populair