3 epische filmreeksen die iedereen gezien moet hebben

3 epische filmreeksen die iedereen gezien moet hebben

Veel actie en avontuur in deze leuke filmreeksen die je zo zou kunnen bingen.

Ben je een beetje dol op epische actie en avontuur, dan hebben we hieronder drie heel bekende filmreeksen die daar prima op aansluiten. Heb jij de reeksen al gezien? Zo niet, waarom dan niet?

De Midden-aarde filmreeks

Aantal: 6 films | Te zien op Netflix


Ondanks dat de Lord of the Rings-films eerder verschenen start de reeks eigenlijk met The Hobbit-trilogie. Alles films werden geregisseerd door Peter Jackson en de films rond vooral Frodo Baggins en zijn tocht deden het bij de fans en het grote publiek beter dan de prequels over zijn oom Bilbo.

Star Wars Skywalker Saga

Aantal: 9 films | Te zien op Disney+


Ook de Star Wars Skywalker Saga start met films die later zijn verschenen. Er bestaat namelijk de orginele trilogie, de prequel trilogie én de vervolgtrilogie. De afrondende vervolgfilms werden zonder bedenker George Lucas gemaakt. Net als bij de prequels konden de drie vervolgfilms rekenen op weinig steun onder de fans.

Pirates of the Caribbean

Aantal: 5 films | Te zien op Disney+


Deze epische filmreeks bestaat op dit moment uit vijf titels. De serie draait vooral om captain Jack Sparrow (Johnny Depp) en zijn avonturen in de piratenwereld, vaak op zee. De filmreeks moet nieuw leven krijgen, maar Disney lijkt nog altijd zoekende naar de insteek nu Depp hoogstwaarschijnlijk niet terugkeert in zijn befaamde rol.

NieuwsFilm

meest populair