Tweede 'World War Z' werd onlangs bijna weer van stal gehaald

Tweede 'World War Z' werd onlangs bijna weer van stal gehaald

Regisseur David Fincher wilde weer aan de gang met de film.

De zombiefilm World War Z uit 2013 was een prima succes aan de wereldwijde bioscoopkassa's na zeer redelijk ontvangst. Een vervolg werd hetzelfde jaar nog aangekondigd, maar alweer even geleden werd het plan "dood" verklaard.

De film moest eigenlijk een trilogie lanceren en Juan Antonio Bayona (The Impossible) zou het vervolg regisseren en er was zelfs een datum: 9 juni 2017. Begin 2016 werd duidelijk dat Bayona de plannen achter zich had gelaten.

In 2017 werd duidelijk dat David Fincher (Gone Girl, Se7en) in de regiestoel zou plaatsnemen, en Brad Pitt terugkeerde voor de hoofdrol. In 2019 werd de film na zeven maanden voorbereiding "dood" verklaard, mede doordat China films met zombies en geesten had verboden.

David Fincher had bijna opnieuw plannen met World War Z
Via een artikel van het betrouwbare The Playlist wordt duidelijk dat Fincher even geleden twijfelde met welke film hij aan de slag wilde na Mank (2020). Hij kon kiezen tussen The Killer voor Netflix of World War Z 2. Hij koos uiteindelijk voor The Killer met Michael Fassbender.

Of World War Z 2 er ooit gaat komen blijft dus de vraag. Wie weet weet Fincher een deal te sluiten met Netflix om de film dan toch te gaan maken.

NieuwsFilm

meest populair