Toch weer een tegenslag voor Marvel Studios met de release van 'Eternals'

Eternals lijkt niet in China uit te komen.

Jim Pedd 14 oktober 2021 22:30 in Algemeen
Het begint er steeds meer op te lijken dat de aankomende Marvel-film Eternals het moet doen zonder release in China. Nadat China ook al besloot om Marvel's Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings geen bioscoop te geven, horen we nu dat men dit ook gaat doen met Eternals.

De aankomende blockbuster van regisseur Chloe Zhao zou mede door opmerkingen van haar in 2013 niet in de bioscoop uitgebracht worden in China. Dat schrijft de Wall Street Journal.

Geen Chinese release
In het verleden maakte Zhao opmerkingen over China, die daar behoorlijk slecht vielen. En dus wordt Marvel Studios als het ware gestraft voor de samenwerking met de regisseur door de bioscooprelease niet te gunnen.

In de nieuwe Marvel-film komen de Eternals van een andere planeet, en moeten ze de Aarde beschermen tegen de Deviants. Dat zijn parasitische buitenaardse wezens die van planeet naar planeet reizen en daar het intelligente leven uitroeien.

Als de film begint, is de groep Eternals uit elkaar gevallen en zullen we zien hoe zij langzaamaan samenkomen in een uiterst moeilijke tijd, en waarbij ze het tegelijkertijd moeten opnemen tegen de Deviants die ineens terugkeren.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Was ook wel te verwachten. Veel zagen dit aankomen.

Innocent

Avatar

De wereld politiek is naar de klote, wat een onzin dit.

Lurking metafan

Avatar

Dit ga je krijgen, met totalitaire regeringen die niet tegen kritiek kunnen, en helaas zijn dat aantal regeringen en staatshoofden die zo zijn groeiende.

Wie deze actie van China verbaast, heeft een winterslaap gehouden tijdens Covid en de jaren daarvoor.

Luizelgespuizel

Avatar

Minder geld voor Disney is altijd een dikke plus wat mij betreft.

Decepticon

Avatar

Dit ga je inderdaad krijgen, als je ineens zonodig alle woke vakjes aan wil en moet vinken bij de films die je maakt en gaat maken en het grootste land buiten Amerika die moet zorgen voor je box office, die hier niet oké mee is.
Iedereen weet dit en nog zet Disney er mee door.....

Jamal M

Avatar

Chinezen maken geen grappen!

Beyonder

Avatar

Dat krijg je nou. Nog even en dan is dat hier ook zo.

Master Of Films

Avatar

Jamal M "Chinezen maken geen grappen!"
Maar ze maken wel lekkere hot dogs tijdens de Lychee and Dog Meat Festival Smiley face

Lurking metafan

Avatar

@Decepticon: ik denk dat het veel meer te maken heeft met Chloe Zao.
Het heeft veel minder te maken met China die iets tegen 'woke' heeft - wat kan hun westerse gevoeligheden schelen - en veel meer te maken met dat ieder die een greintje kritiek heeft op China daarvoor 'gestraft' wordt, net als degenen die hun helpen of projecten waar ze een rol in spelen.

Neem je een regisseur in dienst die publiekelijk kritiek heeft geuit tegen China? Ja, dan moet je niet raar opkijken dat het nieuwe, steeds dominantere China (dus in feite de CCP top) je film blokkeert/negeert.

NieuwsFilm

meest populair